‘Silahlı tehlikeli ve şişmanlar’

‘Silahlı tehlikeli ve şişmanlar’

Masa üstü oyunlarından olan Dungeons and Dragons (Zindanlar ve Ejderhalar) oyuncularını ‘tehlikeli ve şişman’ bulduğu gerekçesiyle soruşturma açan FBI’ın, olayla ilgili bir bağlantı bulamayınca belgeleri kaybettiği ortaya çıktı.

FBI 1995 yılında gerçekleşen bir olay davasıyla ilgili bir grup oyuncu hakkında soruşturma başlattı. Büro, uzaktan akrabalıkları olan grup üyelerinin ‘silahlı ve tehlikeli’ olmalarının yanı sıra ‘şişman ve düzgün görünüşü olmayan’ insanlar olduğunu dosyaya ekledi. Oyunun kuralları gereği belirli senaryolar ve bu senaryolara göre güç, çeviklik, zeka, dayanıklılık, bilgelik, vs gibi yetenekleri olan karakterlerle oynanıyor. FBI yetkilileri de bu oyunu oynayan birbiriyle bağları olan bir grup oyuncu hakkında Unabomber davasında liderlik yapma şüphesiyle dava açıyor. Olayla bir bağlantısı bulunmayan oyuncuların serbest kalmalarıyla ilgili bazı belgeler eksik. FBI San Francisco bürosunun dosyaya koydu bildiride ‘silahlı ve tehlikeli’ler ayrıca fazlasıyla ‘şişman ve düzgün görünüşü olmayan’ kişiler notu bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN