WhatsApp'ın kamera arayüzü tamamen güncellendi

WhatsApp'ın kamera arayüzü tamamen güncellendi

WhatsApp'ta önemli eksikliklerden birisi daha giderildi. Geriye kaldı görüntülü görüşme ve GIF desteği.

WhatsApp, son güncellemeyle birlikte en önemli makyajlardan birisini daha hayata geçirdi.
Bildiğimiz gibi WhatsApp'a yönelik en önemli beklentilerimiz arasında görüntülü görüşme, GIF desteği ve kamera yeteneklerinin arttırılması gibi yenilikler var. İşte şimdiki yenilik bu sonuncusu ile ilgili. Gerçi eklenen teknik bir yenilik yok ama arayüz baştan aşağı değişti ki bu da oldukça önemli bir detay.
Uzun zamandan beri Google'ın Android 5 ile birlikte geçtiği 'Materyal Tasarım' çizgisini kendisine uyarlayan WhatsApp bu doğrultuda ikonları ufaltma, yazı tiplerini değiştirme ve menü modifikasyonları gibi değişiklikler yapmış olsa da kamera arayüzüne hiç dokunmamıştı.

İşte 2.16.5 sürüm numarasıyla gelen son güncellemeyle birlikte yeni arayüzümüz artık şöyle:

16-04/03/whatsapp.jpg

Küçük bir ipucu: Kaydetmek için çekim tuşuna basılı tutmamız kafi. Parmağımızı çekmemizle de çekim otomatik olarak sonlanıyor. Android 4 zamanından kalma mavi çekim tuşu yerini Materyal'e bırakırken sağdaki ön/arka kamera geçiş ikonu ile soldaki flaş da değişmiş. Keza artık son kaydettiğimiz fotoğraflar da listeleniyor ki bu da hızlı paylaşım yapabilmemiz açısından önemli. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN