2016 HO3 isimli asteroid Dünya'nın yeni yarı uydusu oldu

2016 HO3 isimli asteroid Dünya'nın yeni yarı uydusu oldu

Dünyaca ünlü araştırma ve gözlem kuruluşu olan NASA, Dünya'yı ve tüm insanlığı ilgilendiren yeni bir keşif yaptıklarını açıkladı. Uzayın sonsuz karanlığını inceleyen kuruluş, Dünya'nın etrafında dönen bir yarı uydu saptadıklarını basına bildirdi.

NASA'nın ilk olarak geçtiğimiz Nisan ayında fark ettiği ve incelemeye aldığı bu asteroidin ismi 2016 HO3. 2016 HO3, Nisan ayındaki keşfinden bu yana NASA tarafından inceleniyor ve her hareketi kayıt altına alınıyor. İncelemelerin sonuçlandığını ve 2016 HO3'ün nasıl hareket ettiğini çözmeyi başardıklarını açıklayan NASA, 2016 HO3'ün bir yarı uydu olduğu sonucuna ulaştıklarını bildirdi.

İŞTE O UYDU

Yarı uydu, bir gezegeni ve o gezegenin yıldızını eşit sürede turlayan gök cisimlerine verilen isimdir. Yani hem Dünya'yı, hem de Güneş'i turlayan 2016 HO3, Dünya'nın tek uydusu olan Ay'dan çok daha uzakta bulunuyor. Webtekno'nun haberine göre Ay, Dünya'dan 405.000 kilometre uzakta bulunurken 2016 HO3'ün Dünya'dan uzaklığı tam 14.480.000 kilometre. 2016 HO3'ün büyüklüğünü hesaplamak adına sürdürülen çalışmalar hala devam ediyor ve asteroidin 40 ila 120 metre çapında olduğu tahmin ediliyor. Bilim insanlarının yaptığı araştırmalara göre yaklaşık 100 senedir Dünya'nın ve Güneş'in etrafında dönen 2016 HO3, bulunduğu konumu gelecek yüzyıllar boyunca koruyacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN