TFF'den yabancı kuralı hamlesi

TFF'den yabancı kuralı hamlesi

Türkiye Futbol Federasyonu, Rumen Teknik Direktör Mircea Lucescu’nun Milli Takım’ın başına geçmesinin ardından şikayette bulunduğu ‘yabancı kuralı’ hakkında harekete geçme kararı aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu, son günlerce tartışılmaya başlanan yabancı kuralını değiştirmek için çalışmalara başladı.

BAŞBAKAN DA ELEŞTİRMİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım’ın da geçtiğimiz günlerde, “Dünya kadar para veriyoruz bunlara. Bunun adı ‘Desinler ki ağanın fesi var!” sözleriyle eleştirdiği konuyla ilgili Hırvatistan maçından sonra toplanacak olan federasyon yetkilileri, bir konsorsiyum oluşturacak.

17-09/04/59ad4961ae78491e5c236a89.jpg

Habertük'te yer alan haberde, kendi başına karar vermek istemeyen ve geniş çaplı bir toplantı planlayan TFF, tüm futbol ailesinin konuyla ilgili görüşünü alacak.

17-09/04/59ad496061361f0aac210d7d.jpg

Kulüp temsilcileri, yöneticiler, teknik adamlar ve takım kaptanlarının katılacağı görüşmede herkesin fikri alındıktan sonra ortak bir karar verilecek.

KARAR HEMEN UYGULANMAYACAK

Ancak şöyle de bir durum var... Bu karar, yabancı sınırlamasının kısıtlanması yönünde çıksa dahi, hemen olmayacak. Şayet ‘Sınır getirelim’ fikrinin ağırlık kazanması halinde bile, bu plan 3-4 yıl sonra hayata geçecek. Mevcut kurala göre Süper Lig’de yer alan kulüpler, 14 yabancı futbolcuya lisan çıkartabiliyor.

LUCESCU NE DEMİŞTİ?

Mircea Lucescu, Ukrayna'ya yenildiğimiz maçın ardından şunları söylemişti:

"Türkiye'den 2004 yılında ayrılmıştım. O dönemde Türkiye, uluslararası arenada daha çok tanınıyordu. Milli takım dünya üçüncüsü olurken, Galatasaray ise Arsenal ve Real Madrid'i yenerek, UEFA Kupası ve Süper Kupa'yı kazandı. Türkler, iyi oynadığında İtalyan ve İngilizleri yeniyordu. Artık maçlarda takımlar sınırsız yabancıyla oynuyorlar. Bu nedenle eski takımı yakalamak zor. Belki yabancı oyuncular, bir gün gençlerin gelişiminde değerli olacak ama A Milli Takım için bu durum sorun yaratıyor."

TFF, Lucescu yoluyla basına ve futbolseverlere sık sık mesaj verip birkaç yıl içerisinde kuralı değiştirmeyi planlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN