Total Türkiye'nin sahibi kim oldu?

Total Türkiye'nin sahibi kim oldu?

Total, Türkiye'deki perakende faaliyetlerini 325 milyon euroya Demirören grubuna sattığını açıkladı.

[Karar]

Total Türkiye'nin satışı ile ilgili bugün önemli bir açıklama geldi. Şirket, Türkiye'deki perakende faaliyetlerini 325 milyon euroya Demirören Grubu'na sattı. 

Bir süre önce Türkiye'den çıkma kararı alan Total'e Doğan Grubu, Demirören Grubu ve BP talip olurken, son karar Demirören Grubu oldu. 

Total neden çıkma kararı aldı?

Total'in satış kararı almasında akaryakıt sektöründeki düzenlemelerin etkisi büyük.Avrupa'da akaryakıtın en pahalı olduğu ülkelerden biri Türkiye. Yüzde 60'ı aşan vergi oranları ve sektördeki sert düzenlemelerin kar marjlarını baskı altına alması Total'i satış sürecine soktu. 

Total yeterince büyük değil

Ancak Total'in yeterince büyüyemesi, pazar payının düşük, istasyon ağının dar olması ve daralan kar marjlarıyla birlikte iş yapmasının olanaksız hale gelmesi de sürecin başlamasına neden oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN