Townsend: Tehdit algılarsak vururuz

Townsend: Tehdit algılarsak vururuz

Suriye’nin Haseke kentinde Esad ve YPG güçleri arasındaki çatışmalar sürerken ABD’den yeni bir açıklama geldi. Irak ve Suriye’deki ABD birliklerinin komutanı Townsend, rejimden gelecek bir tehdide karşılık verileceğini açıkladı.

Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke kentinde Esad güçleri ise PYD’nin silahlı kanadı YPG arasındaki çatışmalar beşinci gününde de devam etti. Ancak bölgede YPG militanlarına eğitim ve danışmanlık hizmeti veren ABD askerlerinin de olması, meseleyi farklı bir boyuta taşıyor.

Esad rejimi üç gün önce bölgeye hava saldırısı düzenlemiş, Rimelan bölgesindeki Amerikan üssü yakınlarına da bombalar düşmüştü. Ardından ABD bölgede devriye uçuşlarına başlamıştı.

ABD’nin Suriye ve Irak’taki birliklerinin görevi haftabaşında devralan komutanı Korgeneral Stephen Townsend, CNN televizyonuna konuya ilişkin açıklamada bulundu.

YPG’YE ÇAĞRI

Rusya’yı bölgedeki Amerikan unsurlarının konumu hakkında bilgilendirdiklerini söyleyen Townsend, “Ruslar bize Suriyelileri bilgilendirdiklerini söyledi. Onlara sadece tehdit edildiğimizi hissedersek kendimizi savunacağımızı söyledim” diye konuştu. Townsend ayrıca IŞİD’in önümüzdeki yıl Irak ve Suriye’den temizleneceğini ve liderlerini yakalama çalışmalarının başlayacağını öne sürdü. Öte yandan Haseke Valisi Zeal Ali, YPG’ye çağrıda bulunarak Haseke’nin huzura kavuşması için sorunların masada çözülmesi gerektiğini söyledi. Vali, “YPG yetkililerine çağrıda bulunuyorum, elinizdeki silahlarla orduya değil, IŞİD’e karşı savaşın” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN