Trump'tan ABD'li papaz Brunson için tweet: Ben ondan daha fazla casusum

Trump'tan ABD'li papaz Brunson için tweet: Ben ondan daha fazla casusum

ABD Başkanı Trump, FETÖ ve PKK soruşturması kapsamında tutuklanan din adamı Andrew Craig Brunson ile ilgili bir twitter mesajı paylaştı. Trump tweet'inde 'Ben ondan daha fazla casusum' dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, FETÖ ve PKK soruşturması kapsamında tutuklanan din adamı Andrew Craig Brunson ile ilgili bir twitter mesajı paylaştı.

Trump sabaha karşı attığı bir twitter mesajında, Türkiye’de tutuklu bulunan din adamı Andrew Brunson’un suçsuz olduğunu ve yakında serbest bırakılacağını umduğunu belirtti.

"BEN ONAN DAHA CASUSUM"

Trump mesajında şunları kaydetti:

“ABD’de iyi bir centilmen ve Hıristiyan lider olan papaz Andrew Brunson yargılanmaksızın Türkiye’de zulme uğruyor. Ona casus diyorlar ama ben ondan daha fazla casusum. Umarım onun, evine, ait olduğu güzel ailesine dönmesine izin verecekler.”

Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede Brunson'un ülkesine iade edilmesini istemişti.

18-04/18/1033050841.jpg
ABD uyruklu rahip Andrew Craig Brunson

NE OLMUŞTU?

İzmir'de FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla tutuklu bulunan ABD uyruklu rahip Andrew Craig Brunson, 16 Nisan'da hakim karşısına çıkmıştı. 35 yıl hapis cezası istenilen Brunson'un tutukluluk halinin devamına karar verilirken, mahkeme 7 Mayıs 2018 tarihine ertelenmişti. 

İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlanan ve İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Brunson hakkında 'örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği' gerekçesiyle 15, 'devletin gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek' suçlamasıyla 20 yıla kadar olmak üzere 35 yıl hapis cezası isteniyor.

WASHİNGTON/KARAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN