Tüm yollar bu Rus’a çıkıyor

Tüm yollar bu Rus’a çıkıyor

ABD’deki ‘Ruz krizinde’ yeni gelişmeler... Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn ve Adalet Bakanı Sessions’ın ardından, aralarında damadı Kushner’ın da bulunduğu üç danışmanının daha Rus Büyükelçi Kislyak’la gizli görüşme yaptığı öne sürüldü.

ABD Başkanı Donald Trump’ın başı, son dönemde üst düzey kurmaylarının Rusya ile ilişkileri nedeniyle dertte. Bu ilişkilerin merkezinde ise Rusya’nın ABD Büyükelçisi Sergey Kislyak yer alıyor. Kislyak’la yaptığı gizli görüşmelerin ortaya çıkmasından sonra istifa eden Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in ardından, önceki gün Adalet Bakanı Jeff Sessions’ın da Rus elçiyle görüştüğü ortaya çıkmıştı. Dün ise halkaya Trump’ın başdanışmanı ve kızı Ivanka’nın kocası Jared Kushner eklendi.

New York Times gazetesi, Kushner’ın, Michael Flynn ile Sergey Kislyak arasında New York’taki Trump Tower’da yapılan görüşmeye katıldığını yazdı. Gazetenin Beyaz Saray basın sözcülerinden Hope Hicks’e dayandırdığı haberinde, Donald Trump’ın damadı Jared Kushner ile eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in aralık ayında New York’taki Trump Tower’da yaklaşık 20 dakika görüştüğü belirtildi. Öte yandan Amerikan USA Today gazetesi ise Trump’ın iki danışmanının geçen temmuz ayındaki bir etkinlikte Rus Büyükelçi Sergey Kislyak ile görüştüğünü iddia etti. İsimlerinin J.D. Gordon ve Carter Page olduğu bildirilen danışmanların, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions’ın da katıldığı bir etkinlikte Rus Büyükelçi ile kısa bir süre görüştüğü bildirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Page, Kislyak ile görüşmelerinde Trump’ın kampanyası ya da seçimlerle ilgili hiçbir konuda konuşmadıklarını ifade etti.

ABD’li istihbarat kuruluşlarından medyaya sızan haberlerde, Trump’ın ekibinin geçen yılki seçim süreci boyunca ve sonrasında Rus yetkilerle iletişim halinde olduğu öne sürülmüştü. Adalet Bakanı Jeff Sessions, görevinin Senato tarafından onaylanması için katıldığı oturumda Rus yetkililerle herhangi bir görüşmesinin olmadığını söylemişti. Ancak Trump’ın ekibiyle Rusya arasındaki bağlantıların ortaya çıkarılması için Kongre’de açılan soruşturmanın ardından, Sessions soruşturmadan çekildiğini duyurdu. Demokratlar, Sessions’ın ‘yalan yemin’ nedeniyle istifasını isterken, Trump muhalefeti ‘cadı avıyla’ suçluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN