Türkiye’de PKK kampları kalmadı

Türkiye’de PKK kampları kalmadı

TSK’nın iki aydan bu yana düzenlediği operasyonlarda, terör örgütü PKK’nın Irak’taki Avaşin, Basyan ve Hakurk kampları hem hava hem de kara harekatıyla yerle bir edildi. Askeri kaynaklar, örgütün Türkiye’de barındığı tüm kampların da imha edildiğini belirtti.

KENAN BUTAKIN / İSTANBUL

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) iki aydan bu yana Irak’ın kuzeyindeki terör yuvalarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonların detayları netleşiyor. Kuzey Irak’taki Avaşin, Basyan ve Hakurk bölgelerinde bulunan PKK hedeflerine yönelik ilk etapta hava harekatları olarak başlatılan operasyonlarda teröristlere ait birçok silah mevzii, barınak ve silah/mühimmat depoları imha edildi. KARAR’ın askeri kaynaklardan edindiği bilgilere göre,  Avaşin-Basyan ve Hakurk’taki PKK kamplarına karadan da ayrıca bir operasyon düzenlendi. Operasyonlarda bu bölgelerde daha önce hava harekatı ile imha edilen noktalar dışında çok sayıda yer altı mühimmat deposu da bulundu. Askeri kaynaklar, Hakkari sınırına yakın bu noktalardaki kara harekatında ölü ele geçirilen teröristler ve imha edilen mühimmatlarla, son yıllardaki en büyük operasyonlardan birinin düzenlendiğini kaydetti. TSK’nın sınırın Türkiye tarafında gerçekleştirdiği operasyonlarda ise dikkat çeken bir aşamaya gelindiği kaydedildi. Buna göre, terör örgütünün Türkiye’de barındığı tüm kamplar imha edildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN