Yaverin itirafları bile iadeye yeter

Yaverin itirafları bile iadeye yeter

Gülen’in iadesi için delil isteyen ABD ile görüşmelerde, FETÖ üyelerinin darbe itirafları masaya konacak. KARAR’a bilgi veren savcılık kaynakları, delil isteyene ‘Org. Akar’ın yaverinin itirafları tek başına yeter’ dedi.

FETÖ cuntasının başarısız darbe girişiminin ardından Fethullah Gülen’in iadesi için ABD ile temasa geçildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gülen’in iade talebi ile ilgili görüşmeleri yapmak üzere önümüzdeki hafta ABD’ye gidecek. ABD yönetiminden gelen mesajlarda iade için delil gerektiği belirtiliyor.

DOSYAYLA GİDİLECEK

Soruşturma devam ettiği için Gülen hakkında darbeye teşebbüsten henüz dosya hazırlanmadı. Ancak savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, delil için soruşturmanın davaya dönüştürülmesini beklemeye gerek yok. Savcılık kaynakları, “Sadece Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’ın yaveri Yarbay Levent Türkkan’ın itirafları yeter” değelendirmesinde bulunuyor.

ABD’ye gidecek heyetin dosyasında darbe soruşturmasında FETÖ’cülerin itiraflarına da yer verilecek. Başta Yaver Türkkan olmak üzere hakim, savcı, emniyet müdürü gibi her kademeden örgüt üyesinin itirafları Gülen’in iade dosyasına girecek. Bu ifadelerde, Fethullah Gülen’in örgütünü nasıl yönettiğine, talimatları kimler üzerinden ulaştırdığına, TSK ve devlet içerisindeki yapılanmasını nasıl oluşturduğuna dair açık ve somut kanıtlar olduğu belirtiliyor.

Darbeye teşebbüs soruşturmalarında iade için iddianeme hazırlanması gibi hukuki bir zorunluluk olmadığı da altı çizilen hususlar arasında.

İŞTE İTİRAFLAR

Yarbay Levent Türkkan (Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’ın yaveri): Ben paralel yapı üyesiyim. Bu cemaatte yıllarca gönüllü olarak hizmet ettim. Bugüne kadar cemaatte olduğum abilerime itaat ettim. Onlar tarafından verilen emirlere harfiyyen riayet ettim. Genelkurmay Başkanı Danışmanı Kurmay Albay Orhan Yıkılkan bana darbe planladıklarını, Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları ve orgenerallerin tek tek alınacağını sessiz sedasız işin biteceğini söyledi.

Ebubekir Başel (Danıştay Tetkik Hakimi): FETÖ üyesi olarak yargıda faaliyetlerde bulundum. Talimatları abilerden alıyorduk. Bizim görevimiz bürokraside yeni bir durum oluşturmak, bu göreve uygun olmayanları yok etmek, geri dönmelerini engellemekti. Gülen’ın talepleri emir kabul edilirdi.

Tuğgeneral Gökhan Sönmezateş: Darbe yapmak isteyen ekibin içinde bulundum. Marmaris’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı almaya gittik. Bunun suçunun da idam olduğunu biliyorum. Ancak kesinlikle cemaatçi değilim. Cemaatçiler tarafından kandırıldım.

Gizli Tanık Jüpiter (FETÖ Çatı İddianamesi): Fethullan Gülen cemaati içerisinde 5 yıl bilfiil bulundum. Ankara’da önce Kara Harp Okulu ve diğer askeri askeri okul öğrencilerinin okula girmelerini sağlamakla görevlendirildim. Benim ilgilendiğim 10 öğrenci vardı ve bunlardan dördü şu anda TSK’da subay ve astsubay olarak görevli. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN