Suriye'de 10 bin Türkmen kurtarılmayı bekliyor!

Suriye'de 10 bin Türkmen kurtarılmayı bekliyor!

Suriye'de Türkmenlere yönelik baskılar artıyor. Tel Abyad'ın Hamam köyünde yaşayan Türkmenler, PYD güçlerinin tehditleri sonucu köyü boşalttı. Sınırı geçen Türkmenler, ağaçların arasına saklanmış 10 bin Türkmen'in büyük tehlike altında olduğunu söyledi.

PKK'nın Suriye kolu PYD tarafından köylerinden çıkarılan Türkmenler perişan!

Türkmenlerden yaklaşık 700'ü doğu tarafına giderken, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 200 Suriyeli Türkmen, Akçakale ilçesine 10 kilometre uzaklıktaki İsmail Direk Karakolu yakınlarına geldi.

Türkmenler, burada Türkiye'ye sığınmak talebinde bulundu.

Köyü vurmakla tehdit ettiler

Askeri araçlarla alınan Türkmenler, Akçakale Emniyet Müdürlüğü kayıt bürosuna getirildi. Burada kayıtları yapılan Türkmenlere sıcak yemek ikram edildi.

15-06/24/1212.jpg

Grup adına konuşan Ömer Dede, Tel Abyad bölgesinin kontrolünü eline geçiren PYD güçlerinin Türkmenlerin yaşadığı köye gelerek burayı boşaltmalarını aksi durumda köyü vuracaklarını söylediğini belirtti.

Türkiye'den başka sahip çıkan yok

PYD'nin Türkmenleri DAEŞ üyesi olmak veya bağlantıları bulunmakla suçladıklarını aktaran Dede, şöyle konuştu:

"Tüm Türkmenler korkusundan köyü boşalttı. Yaklaşık 700'ü doğu tarafına gitti, 200 kadarı da sınırı geçerek Türkiye'ye sığındı. Bize Türkiye'den başka sahip çıkan yok. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililere bize yaptıkları yardımlar için teşekkür ediyoruz. Bizim isteğimiz tekrar Suriye'ye evimize dönmektir, inşallah Türkiye'nin yardımıyla döneceğiz."

15-06/24/232323.jpg

Ağaçlar arasında 10 bin Türkmen

Dede, ayrıca Rakka tarafında ağaçlar arısında yaşayan yaklaşık 10 bin Türkmen bulunduğunu ve bunların hayatlarından endişe duyduklarını dile getirerek, "Bizlerin korkusu, onlara bir şey olmasıdır. Bunlar DAEŞ ile PYD arasında kalmışlar ve bunları kurtarmamız lazım. Eğer bunları kurtaramazsak ezilir giderler" dedi.

ŞANLIURFA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN