Yunanistan yeni önerilerini yarın sunacak

Yunanistan yeni önerilerini yarın sunacak

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, yarın düzenlenecek olan Eurogroup zirvesinde kreditörlerine yeni önerilerini sunacak.

[Karar]

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, bugün Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Söz konusu görüşmede iki lider, yarın düzenlenecek olan Eurogroup zirvesinde Yunanistan'ın yeni önerilerini sunması konusunda anlaştı. 

Le Figaro'nun haberine göre, Çipras, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Putin, zorluklarla mücadele eden Yunan halkının yanında olduklarını dile getirdi. 

Gabriel: İnsani yardım yapmaya hazırlanmak gerekiyor

Yunanistan ve AB ilişkileriyle ilgili açıklamalarda bulunan Alman Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, Yunanistan'daki referandumun sonucunun para birliği kurallarına aykırı olduğunu ifade etti ve Yunanistan'ın iflas riskiyle karşı karşıya bulunduğunu kaydetti. Bununla birlikte Gabriel, "Yunanistan'ı yalnız bırakamayız. Tüm AB ülkelerinin şimdi insani yardım yapmaya hazırlanması gerekiyor" dedi. 

Çipras destek istedi

Öte yandan, Yunanistan'da referandumdan "Hayır" kararı çıkmasından sonra, ülkenin siyasi parti liderleri, Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos başkanlığında toplandı.

Başbakan Çipras, devam eden toplantıda, siyasi parti liderlerine birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Çipras, siyasi parti liderlerinden, Yunan halkının kalıcı çözüm için referandumda açık ve net olarak hükümete verdiği göreve destek istedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN