10 TL karşılığında dert dinliyor, ağlatana 100 TL veriyor

İstanbul’un keşmekeşinden uzaklaşmak isteyen ve otostop ile ülkeyi gezen Aytaç Şimşek, geçimini sağlamak içinse dert dinliyor. Gittiği şehirlerde insanları dinleyen Şimşek, seans başı 10 TL alırken, kendisini ağlatmayı başaranlara ise 100 TL ödül veriyor.

Aytaç Şimşek, 3 yıl önce yaşadığı İstanbul’un karmaşasından ve kalabalığından uzaklaşmak için sırt çantası ve hayalleriyle ülke turuna çıktı. Otostopla ülkeyi gezen ve cebinden tek kuruş dahi para harcamayan genç gezgin, çadırını kurduğu her ilde yeni insanlarla tanışma fırsatını da yakaladı.

Geçimini sağlamak içinse pratik bir çözüm bulan Şimşek, ücret karşılığı dert dinlemeye başladı. Birçok kişi tarafından ilgiyle karşılanan bu seanslardan 10 TL kazanan Şimşek, kendisini dertleriyle ağlatabilen kişiler içinse ödül belirledi. Şimşek, bunu başaranlara 100 TL verdiğini belirtirken, Şimdiye kadar başkalarının derdine bir sefer ağladığını söyledi. Farklı yerlerde, çeşitli insanlardan çok sayıda dert dinleyen Şimşek, çoğu insanın ise basit nedenlerden dolayı dert edindiğini dile getirdi.

 

Türkiye’nin en mutsuz şehirlerini geziyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in 2019 yılında yaptığı araştırmalar sonrasında hazırladığı Türkiye’nin en mutsuz illeri sıralamasında 9’cu sırada yer alan Batman’ı da durakları arasına ekleyen Aytaç Şimşek, burada da dertleri dinlemeye devam etti ve Batmanlıların diğer illere oranla başka nedenlerden dolayı dertlendiğini belirtti.

Bu işe nasıl başladığını ve serüveninin geride kalan kısmını anlatan Şimşek, "Bir yakın arkadaşım ile beraber başladım, bu yolla onunla ilk İzmit’e gittik. Sonrasında Bursa’ya, İzmir’e gittik öyle açılmaya başladık. Daha sonra baktık güzel gidiyor otostopla gezmeye başladık. Antalya’ya gittikten sonra iyice Türkiye’nin her tarafına açılmaya başladım. Sivas’tan başlayarak yoluma devam ediyorum, Sivas Türkiye’nin ortası olduğu için etrafa açılmam daha rahat oldu” şeklinde konuştu.

01-005.jpg

“Gelip gördükten sonra korkularımı”

Batman’a gelmekte çekindiğini ancak geldikten sonra korkularını yendiğini belirten genç gezgin, “Batman’a gelme sebebim bizim taraflarda İstanbul taraflarında bu bölgenin terör bölgesi olduğunu söylüyorlar. Ama asıl öyle değil, tam tersi. Kültürlü bir yer, İstanbul gibi bir yer değil, İstanbul’da kültür diye bir şey kalmadı. Burası aksine kültürlü ve misafirperverler, iyi niyetliler birileri ile konuştuğunda başım gözüm üstüne diyorlar, çok yardımcı oluyorlar. Çok sıcak yakın ilgi gösteriyorlar. Biraz korkum vardı ama gelip gördükten sonra korkularımı yendim. İnsanları cana yakın burada çok insanın derdini dinledim” dedi.

 

Dertler şehirlere göre farklılık gösteriyor

Batman’da ve daha önceki illerde dinlediği genel dertleri de aktaran Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hani çoğu da geçim sıkıntısı yaşıyor. Çoğu dertler sıradan dertler, çok dert edilecek bir şey yok burada. İzmir, Antalya taraflarında daha çok sevgilisinden ayrılan kişilerin dertlerini dinledim. Batman’dan, Diyarbakır ve Elazığ’a gideceğim oradan artık memleketim Sivas’a gideceğim.”

02-003.jpg

“Dertlerini dinlediğim kişilere yol gösteriyorum”

Dertlerini anlatan kişilere önerilerde bulunmayı da ihmal etmeyen Aytaç Şimşek, “3 buçuk aya yakın oldu yola çıkalı, çok dert dinledim. Dertlerini dinlediğim kişilere yol gösteriyorum, sevgilisinden ayrılan kişiler diyor 4 yılık sevgilimden ayrıldım bende diyorum ki olacağı varsa zaten olur olmayacağı varsa uğraşmaya gerek yok, tamamen akışına bırakıyorum. Nasipte varsa olur yoksa olmaz nasip ötesinden başka olmaz. Yardımcı olmaya çalışıyorum elimden geldiğince” ifadelerini kullandı.

 

Sadece 1 kişi ağlatmayı başardı

Ağlatmayı başaranlara ödül veren Şimşek, bunu sadece 1 kişinin başardığını ifade ederek şunları söyledi:

“Bugüne kadar birçok gezgin arkadaşım dertleri goy goy yapılır dedikodu yapılır. Ben daha farklı bir şey yapmak istedim. Milletin dikkatini çekmek için hem de güldürmeye çalışmak için garip görsünler böyle bir şey düşündüm. Bir ablam var, Fethiye ölü denizde, oradaki abla dertleri ile beni ağlattı, ağlamamak için kendimi zor tutum ama ağlatı. Onun haricinde de o kadar dert dinledim ağlamadım.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN