100 bin yıl sonra insanlık neye benzeyecek?

100 bin yıl sonra insanlık 
neye benzeyecek?

Genomik araştırmalar, geçen yıllar içerisinde insanlığın görünümde değişiklikler olacağını ön görüyor. İnsanlığın yaşamsal ihtiyaçlarına yönelik değişimler, 100 bin yıl sonrası için nasıl tahmin ediliyor?

Evrim, biyolojide canlı türlerinin nesilden nesile kalıcı değişimlere uğrayarak ilk halinden farklı yeni özellikler kazanma sürecidir. Genomik alanda çalışmalar yapan Nickolay Lamm (araştırmacı, sanatçı) yakın dostu olan Dr. Alan Kwan ile bir araya gelerek insanoğlunun uzun gelecekte nasıl görüneceğine dair fikir alışverişinde bulundu.

İnsan beyni büyüyor

Gelişmiş genetik mühendisliği teknolojisine başvurularak yapılan araştırmalarda insanlığın bazı değişimler dışında yine insan gibi göründüğü ortaya çıkıyor. Lamm’ın tahminlere göre bundan 20.000 yıl sonra, insan beyni büyüyerek normal standartlarından daha büyük bir yapıda olacak. 60.000 yıl sonra ise bu değişim ciddi bir şekilde belli olacak. Kafaların büyüdüğüyle kalmayarak gözler de büyüyecek. Bunun nedenini Güneş sisteminin kolonizasyonu sebebiyle güneş ışığından uzakta yaşayıp az ışık alan insanların gözlerinin büyümesi olarak açıklayan araştırmacı, göz kapaklarının da kalınlaşacağını ve UV ışınlarından daha iyi korunulacağını öne sürüyor.

Japon mangaları gibi

100.000 yıl sonraki insanların nasıl olacağı hakkındaki soruları cevaplayan Lamm, japon manga karakterlerine benzer gözlerin olacağını ve kafamızın aşırı büyük olacağını yineledi. Bu arada bu iki araştırmacıya göre burun deliklerimiz de genişleyecek ve dolayasıyla dünya dışı ortamlarda daha rahat nefes alabileceğiz. Aşağıdaki resimlerde yaşanması muhtemel olan değişimleri görebilirsiniz.

15-05/22/100bin-yil-sonra-insanlik-neye-benzeyecek.jpg

20 bin yıl sonra insan

15-05/22/100bin-yil-sonra-insalik-neye-benzeyecek-2.jpg

 

60 bin yıl sonra insan

15-05/22/100bin-yil-sonra-insalik-neye-benzeyecek-3.jpg

 

100 bin yıl sonra insan

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN