1000 TL sosyal yardım sonuçları e-Devlet'ten nasıl öğrenilir?

1000 TL sosyal yardım sonuçları e-Devlet'ten nasıl öğrenilir?

Koronavirüs pandemi yardımı başvuru sonuçları, TC kimlik numarası ile e-Devlet'ten öğrenilebilir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, salgın hastalık dolayısıyla işini kaybeden ve herhangi bir güvencesi olmayan vatandaşlara 1000 TL yardımda bulunuyor.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 1000 TL pandemi sosyal yardım başvurusu ve sonuç sorgulama işlemleri internetten yapılabiliyor. 1. fazdan ve 2. fazndan yararlanmayan vatandaşlar, 3. faza e-Devlet'ten TC kimlik numaraları ile başvurada bulunabiliyor. Hatırlanacağı üzere, corona virüsü (kovid-19) yardımları dinamik hale getirildi ve 3. faz dönemi ile sürekli hale getirildi.

1000 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 1000 TL pandemi sosyal yardım desteği başvurusu, e-Devlet girişi ile internet üzerinden kolayca gerçekleştirilebiliyor. Fakat yoğunluğun önüne geçebilmek için TC kimlik numaralarının son hanesine göre haftanın belirli günleri sosyal yardım desteği için başvuru işlemi alınıyor.

SOSYAL YARDIM BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

e-Devlet üzerinden 1000 TL sosyal yardım parası sorgulamak için e-Devlet hesabınıza giriş yapın. Daha sonra arama butonu üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından 'Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama' bölümüne gelin. Daha sonra sorgulamak için butona tıklayın.

Sosyal yardım başvuru sorgulama ekranı, başvuru ekranı ile aynı sayfada yer almaktadır. Dolayısıyla başvurunuzu tamamladıktan sonra detayları başvuru sayfasından görebilirsiniz.

SOSYAL YARDIM BAŞVURU VE E-DEVLET SORGULAMA EKRANI

yardim.jpg

PANDEMİ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aşağıda yer alan maddeler biri veya daha fazlasına dahil olan vatandaşlar, 1000 TL sosyal yardımdan faydalanamaz:

* Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar

* 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri

* 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar

* Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler)

* İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar

* İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN