2020 AYT soru ve cevap anahtarı yayınlandı mı? 2020 AYT soru kitapçığı indirmek isteyenler buraya tıklayın

2020 AYT soru ve cevap anahtarı yayınlandı mı? 2020 AYT soru kitapçığı indirmek isteyenler buraya tıklayın

2020 YKS sınavının ikinci oturumu olan AYT soru kitapçığını indirmek isteyen adaylar, sınavda yaptıkları soru ve cevaplara göre; ortalama netlerini hesaplamak istiyor. ÖSYM, yaptığı son dakika açıklamasında; ‘2020 AYT soru ve cevap anahtarı yayınlandı mı?’ sorusuna cevap verdi. AYT soru ve cevap anahtarının ne zaman yayınlanacağına dair bilgiler paylaşıldı.

2020 AYT soru ve cevap anahtarlarının yayınlanmasına kısa bir süre kaldı. 27 ve 28 Haziran’da olmak üzere toplamda üç oturumda yapılan ve Din kültürü ve ahlak bilgisi, matematik, felsefe, geometri, coğrafya 1 ve 2, fizik, tarih, kimya, edebiyat ve biyoloji konularının bulunduğu 2020 AYT sınav soru ve cevap anahtarını indirmek isteyenler, ÖSYM’nin açıklamasını beklemek zorunda. AYT soru ve cevap anahtarı için yapılacak son dakika açıklamaları haberimizde yer alacak.

2020 AYT SORU VE CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI

Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavının soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı.

TYT’DE KOPYA SKANDALINA BİR GÖZALTI

27 Haziran 2020’de yapılan YKS’nin ilk oturumu TYT’de bir adayın, cep telefonu kamerasıyla soru kitapçığının bazı sayfalarının fotoğrafını çekerek sosyal medyadan paylaşmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, söz konusu kişinin gözaltına alındığı aktarıldı. ÖSYM, YKS soru kitapçığının bazı bölümlerinin paylaşılması hakkında yaptığı açıklamada, olayın bireysel bir kopya teşebbüsü olduğu ve sınavı etkileyecek bir durumun olmadığı bildirildi. Ayrıca ihmal gerekçesiyle de sınav görevlileri ile ilgili soruşturma başlatıldı.

ÖSYM SORU VE CEVAP KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYIN

TYT SORU VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

AYT SINAV YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN

2020 YKS CEVAP KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYIN

SINAVDA KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

Bina ve okullarda, sınavdan önceden detaylı temizlik yapılırken, her yer titizlikle dezenfekte edildi.

YKS'nin her oturumunda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtıldı. Dileyenler, dezenfektanlarını yanlarında getirdi. Sınav görevlilerine de maske ve dezenfektanla beraber lateks eldiven de dağıtıldı.

İsteyen öğrenci ve görevliler, maske ve siperlikleriyle sınava geldi. Bilim Kurulu'nun önerisi kapsamında sınav salonuna geçip sırasına oturmalarının ardından adaylardan talep etmeleri hâlinde sınav süresi boyunca maskelerini çıkarma imkanı verildi.

Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak adına adaylar ve sınav görevlileri hâricinde hiçkimse okul bahçelerine alınmadı. Adaylar sınav binalarına girişte ve sınav tamamlanmasının ardından binadan çıkışta, sosyal mesafenin muhafaza edilmesi adına görevliler tarafından yönlendirildi.

VİRÜS ŞÜPHELİSİ OLAN ADAYLAR AYRI BİNALARA ALINDI

Koronavirüs şüphelisi olanlar tüm sınav merkezlerinde hazırlanan yedek binalarda ayrı salonlarda sınava alındı.

YKS, YDT İLE TAMAMLANIYOR

Üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) için öğrenciler 15.45'te başlayan sınavda 120 dakika ter döktü. Arapça, Almanca, İngilizce Fransızca ve Rusça dillerinde yapılan sınavda toplam 80 soru yer aldı.

Öğrenciler, öğleden sonra oturumlarında saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmadı.

YKS vesilesiyle saat 18.30'a kadar 81 ilde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı bu günlerde toplu taşıma da ücretsiz hizmet verdi.

Öğrencilerin TYT sınav yorumları şöyle:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN