23 Haziran İstanbul oy farkı kaç? 23 Haziran İBB seçimleri İmamoğlu Yıldırım kaç oy aldı?

23 Haziran İstanbul oy farkı kaç? 23 Haziran İBB seçimleri İmamoğlu Yıldırım kaç oy aldı?

23 Haziran’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için sandık başına giden İstanbullular, 23 Haziran İstanbul İBB seçimlerinde Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasındaki oy farkının kaç olduğunu sorguluyor. Peki 23 Haziran İstanbul oy farkı kaç? Binali Yıldırım kaç oy aldı? Ekrem İmamoğlu’nun oy oranı kaç? Tüm bu gelişmelerin tamamına karar.com seçim 2019 sayfasından ulaşabilirsiniz. İşte 23 Haziran İstanbul seçim sonuçlarının tüm detayları…

23 Haziran’da sandığa giden seçmenler, Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasındaki oy farkının kaç olduğunu araştırıyor. ANKA’dan gelen verilere göre; aradaki oy farkı bir hayli yüksek. YSK, 19:15’ten itibaren yayın yasağını kaldırdı. AA da sandıkların açılıp sayılması ile birlikte veri göndermedi. AA tarafından yapılan açıklamada yasakların kalkmasıyla birlikte verileri paylaşacağını duyurdu. AK Parti adayı Binali Yıldırım da seçimleri rakibi Ekrem İmamoğlu’nun önde götürdüğünü açıklayarak, tebrik ettiğini söyledi. Peki 23 Haziran İstanbul seçim sonuçlarına göre Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki oy farkı kaç? Ekrem İmamoğlu kaç oy aldı? Bu soruların tüm yanıtı ise karar.com’da. İşte 23 Haziran Ekrem İmamoğlu Binali Yıldırım arasındaki oy farkı…

19-06/23/untitled-6.jpg

ANKA'ya göre yüzde 54,20 oy oranı ve 4 milyon 740 bin 519 oy alan Ekrem İmamoğlu, 31 Mart'ın ardından yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Yüzde 44,99 oy oranı ve 3 milyon 934 bin 692 oy alan Binali Yıldırım ise seçimleri kaybetti... (Bu sonuçlar kesin değildir. Kesin sonuçlar YSK'nin açıklamasıyla belli olacaktır.)

19-06/23/secim-sonuclari-icin-tiklayin-1561307149.jpg

23 HAZİRAN İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE EKREM İMAMOĞLU-BİNALİ YILDIRIM OY FARKI KAÇ?

23 Haziran İstanbul seçim sonuçlarına göre; Ekrem İmamoğlu-Binali Yıldırım arasındaki oy farkı sorgulanıyor. YSK, 19:15’ten itibaren seçim yasaklarını kaldırdı ve sonuçları açıkladı. 23 Haziran seçim sonuçlarını ve diğer tüm detaylara aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

23 HAZİRAN İSTANBUL SEÇİMLERİ İÇİN YAYIN YASAĞI KALKTI

YSK, saat 19.15 itibarıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin yayın yasağını kaldırdı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin yayın yasağının saat 19.15 itibarıyla kaldırıldı.

YSK'nin kararında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminde oy verme işleminin 18.00'den önce seçim çevrelerinde sona erdiği anlaşıldığından, Anayasa ve seçim yasalarının verdiği yetkiye dayanılarak, yayın yasağının sona erme saatinin 21.00'den 19.15'e çekilmesinin uygun görüldüğü belirtildi.

BİNALİ YILDIRIM: RAKİBİMİ TEBRİK EDİYORUM

Seçim sonuçlarına ilişkin yasağın kalkmasının ardından konuşan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım, Ekrem İmamoğlu'nu tebrik etti. Yıldırım, İmamoğlu'na çalışmalarında yardımcı olmaya gayret edeceklerini de söyledi.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

"İMAMOĞLU ÖNDE GÖTÜRÜYOR"
"Yasak kalktı, seçimleri rakibim Ekrem İmamoğlu önde götürüyor. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Demokrasinin kusursuz işlediği ortaya kondu. Elde edilen sonuçlar kesin olarak sonradan açıklanacaktır. Sonuçların İstanbul'a hayırlı olmasını diliyorum.

"YARDIMCI OLMAYA GAYRET EDECEĞİZ"
Ekrem İmamoğlu arkadaşımıza İstanbul'a güzel hizmetler yapmasını temenni diyorum. Çalışmalarıyla her türlü işte kendisine yardımcı olmaya gayret edeceğiz, bunun bilinmesini istiyorum. İstanbulluların verdiği kararın gelecek 5 yıl için 15 milyon için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN