İşte 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları: Ekrem İmamoğlu büyük fark attı

İşte 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları: Ekrem İmamoğlu büyük fark attı

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından yenilenmesine karar verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım'a fark attı. Resmi olmayan sonuçlara göre, İstanbul'da sandıkların yüzde 99,37'si açılırken, İmamoğlu yüzde 54,03, Yıldırım yüzde 45,09 oy aldı. Yenilenen seçimde, İmamoğlu tüm ilçelerde oy oranını artırırken, Yıldırım'ın aldığı oy oranı tüm ilçelerde düştü. İşte ANKA ve AA verilerine göre sonuçlar...

Tartışmalı bir şekilde iptal edilen 31 Mart seçimlerinin ardından yapılan 23 Haziran seçimlerinin galibi Ekrem İmamoğlu oldu. Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım'a sürpriz fark attı.

İBB Başkanlığı seçimi için,10 milyon 570 bin 222 seçmenin bulunduğu İstanbul'da kurulan 31 bin 186 sandığın 30 bin 989'u açıldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, yüzde 99,37'si açılan sandıklarda kullanılan 8 milyon 868 bin 664 oydan 8 milyon 696 bin 552'si geçerli sayıldı. Buna göre, seçime yüzde 84,42'i katılım gerçekleşti.

İLÇE İLÇE SEÇİM SONUCU İÇİN TIKLAYIN

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu 4 milyon 698 bin 782, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ise 3 milyon 921 bin 201 seçmenin oyunu aldı. İmamoğlu'nun oy oranı yüzde 54,03, Yıldırım'ın oy oranı yüzde 45,09 olarak gerçekleşti. Açılan sandık verilerine göre, iki aday arasındaki oy farkı 777 bin 581 oldu. Diğer adaylar ise oyların yüzde 0,88'ini yani seçmenlerin 76 bin 569'unun oyunu aldı. 

İşte ANKA ve AA verilerine göre sonuçlar...

ANKA VERİLERİ

İstanbul seçimlerinde ANKA ajansından gelen sonuçlar şöyle;

Açılan sandık sayısı: 31.185 - Sandık oranı: Yüzde 100.00

Kalan sandık sayısı: 1

Oy farkı: 805.774

Ekrem İmamoğlu: Yüzde 54.20

Binali Yıldırım: Yüzde 44.97

19-06/23/screenshot_4.jpg

ANADOLU AJANSI VERİLERİ

Anadolu Ajansı (AA) verilerine göre ise son durum şöyle: 

Açılan sandık oranı: Yüzde 99,37

Ekrem İmamoğlu: Yüzde 54.03

Binali Yıldırım: Yüzde 45,09

19-06/23/screenshot_1-1561320910.jpg

OY ORANLARI SON DURUM VE İLÇE İLÇE SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İMAMOĞLU TÜM İLÇELERDE OYUNU ARTIRDI

Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, adayların 31 Mart'ta aldığı oy oranıyla 23 Haziran seçimindeki oy oranı arasında önemli değişiklikler gerçekleşti.

Sandıkların yüzde 99'u açılırken Ekrem İmamoğlu, tüm ilçelerde oy oranını artırırken, Binali Yıldırım'ın aldığı oy oranı tüm ilçelerde düştü.

İmamoğlu'nun oy oranını en fazla artırdığı ilçeler oyların 7 ila 10 puan arasında artış gösterdiği Adalar, Avcılar, Bakırköy, Çatalca, Silivri, Şile ve Şişli oldu. İmamoğlu, bu ilçelerden en fazla Adalar'da oyunu artırdı.

Yıldırım'ın en fazla oy kaybettiği ilçeler ise oyların 6 ila 7 puan arasında düşüş gösterdiği Adalar, Büyükçekmece, Çatalca, Şile ve Silivri olarak gerçekleşti. Yıldırım, en fazla Çatalca ve Şile'de oy kaybetti. 

Ekrem İmamoğlu, en fazla oyu yüzde 83.71 ile Beşiktaş, 81.71 ile Kadıköy, 79.17 ile Bakırköy ve 73.31 ile Şişli'den aldı. Binali Yıldırım, en fazla oy oranına yüzde 65.81 ile Sultanbeyli, 61.10 ile Esenler, 57.68 ile Sultangazi ve 56.52 ile Bağcılar'da ulaştı.

İmamoğlu, önceki dönem görev yaptığı Beylikdüzü'nde 31 Mart'ta yüzde 57.50 oranında oy alırken, yenilenen seçimde oyunu yüzde 61.79'a çıkardı. 

Yenilenen seçimde İstanbul'un 39 ilçesinden 28'inde İmamoğlu, 11'inde Yıldırım seçimi önde tamamladı. 31 Mart'ta Binali Yıldırım 24 ilçede seçimi önde bitirirken, bu seçimde 13 ilçede üstünlük Ekrem İmamoğlu'na geçti.

BİNALİ YILDIRIM: İMAMOĞLU'NU TEBRİK EDİYORUM

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin, "Şu an itibariyle seçimleri rakibim Ekrem İmamoğlu önde götürmektedir. Kendisini tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum" dedi. 

Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Yüksek Seçim Kurulu'nun seçimlerin sonuçları ile ilgili yasağını kaldırdığını hatırlattı.

"Şu an itibariyle seçimleri rakibim Ekrem İmamoğlu önde götürmektedir. Kendisini tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum" diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu seçim kampanyası boyunca bizimle beraber yoğun bir çalışma içine giren, elinden gelen bütün gayreti gösteren yakın çalışma arkadaşlarıma, teşkilat mensuplarına, bizi dinleyen, projelerimizi, vaatlerimizi anlatma fırsatı veren İstanbulumuzun güzel insanlarına teşekkür ediyorum. Aynı zamanda büyük fedakarlık gösteren aileme de bu vesileyle teşekkür ediyorum.

Seçim demek, demokrasi demektir. Bu seçimler de Türkiye'de demokrasinin en iyi şekilde, kusursuz işlediğini bir kez daha ortaya koymuştur. Elde edilen sonuçlar tabii ki kesin olarak daha sonra açıklanacaktır."

'KENDİSİNE YARDIMCI OLMAYA GAYRET EDECEĞİZ'

Bu sonuçların İstanbul'a, İstanbul'un geleceğine hayırlar getirmesini dileyen Yıldırım, "Bundan sonra Ekrem İmamoğlu arkadaşımızın İstanbul'a güzel hizmetler yapmasını da temenni ediyorum. Yapacağı çalışmalarda İstanbulluların yararına yapacağı her türlü işte de kendisine yardımcı olmaya gayret edeceğiz. Bunun da bilinmesini istiyorum. Bir kez daha İstanbulluların verdiği kararın gelecek 5 yıl için kadınlarımız, çocuklarımız ve bütün İstanbul'da yaşayan 15 milyon için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

EKREM İMAMOĞLU: ZEFER DEĞİL, YENİ BİR BAŞLANGIÇ

İlk sonuçların gelmesinin ardınan kameralar karşısına geçen CHP adayı Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

"Bugünkü 23 Haziran'da yaptığımız İstanbul seçimi ve tabii ki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden bir tanesi Türkiye'nin demokrasi sürecine katkısıydı. Ülkemize ve dünya kenti İstanbulumuza seçimin sonuçları hayırlı olsun. Bugün on binlerce ve yüzbinlerce diye ifade edebileceğim sandık başında görev yapan yol arkadaşlarıma günün kahramanlarına minnet duygularımı belirtmek istiyorum. Tümünün kalbini yanımda hissediyorum. Bugünün demokrasi kahramanlarıydı. Hizmetlerini güzel bir anı olarak hatırlayacaklar. Bugün hali hazırda elimizdeki seçim verileri süreci netleşmeye dönük oluştursa da net sonuçlar tutanaklarla olur. Sandık görevlisi arkadaşlarıma kat görevlisi arkadaşlarıma bilişim sorumlularına sandık kurulu üyelerine ilçe seçim kurulundaki üye arkadaşlarıma sonuç netleşinceye kadar görevlerinin başında kalmalarını rica ediyorum. Sandıklarınızın, tutanaklarınızın, birleştirme tutanakları netleşinceye kadar sandıkları terk etmemenizi rica ediyorum. tarihi sorumluluk devam ediyor. 

OY PUSULASININ YANI SIRA HESAP PUSULASI

Biz demokrasi saatinin çalışmasından yanayız. 31 Mart akşamı çalışmadı. Yaşananları milletimiz biliyor. Saatleri durdurarak zamanın akışını önleyemezsiniz. Bugün sandıklardan oy pusulalarının yanı sıra bir de hesap pusulasının çıktığını duyurmak isterim. Vatandaş büyük haksızlığın hesabını bir avuç insana kesmiştir. Bu İstanbul'da bir sayfa kapandı yeni sayfa açılıyor anlamına gelmiyor. Bu ortak yeni bir sayfa anlamına geliyor. Artık, sevgi hoşgörü olacak. Şatafat, kibir bitecek. Adalete olan güvenimiz tazelendi. Sadece bana oy verenler değil seçimleri olgunluk içerisinde gerçekleştiren vatandaşlarımız sağlamıştır. Sizler Türkiye'nin demokrasi itibarını tüm dünyanın gözleri önünde korudunuz. Dünya ülkelerine de işin aslını öğrettiniz.

HDP seçmenlerine, MHP seçmenlerine AK Parti seçmenlerine, BBP, Demokrat Parti seçmenlerine, komşularımıza, vatandaşlarımıza, ister Türk ister Türk, Rum, Süryani yani bu milletin asil vatandaşlarına, İstanbul'un çocuklarına annelerimize, nenelerimize, kadınlara, beyefendilere her zaman yanımda olan polis ve koruma arkadaşlarıma, tüm güvenlik görevlilerine, sandıklarda görev yapan demokrasi aşıklarına, vatandaşlarımıza, gönüllülerimize, STK'lara, demokrasi mücadelemize şiir yazan, türkü yazan milyonlarca vatandaşımıza tüm 16 milyon İstanbulluya minnet duygularımı iletiyorum. 

ÖNYARGI DÖNEMİ BİTTİ

Seçimi bir parti veya kesim değil bütün İstanbul ve ülke kazanmıştır. Kısa sürede herkes böyle hissedecek. Bunun için canla başla çalışacağım. Bugün benim için sandıktan sefer görev emri çıkmıştır. Oluşturduğumuz İstanbul ittifakı Türkiye için önyargıları yok etti. Bugünden sonra her kim giyimine ve hayat tarzına bakarak önyargı oluşturuyorsa İstanbul ittifakı aklına gelsin. Önyargı dönemi bitmiştir. Bu kenti tek başıma yönetecek değilim. Liyakat ve çalışkanlık olan herkes benimle çalışabilir. Referans kağıtlarıyla işe girme dönemi bitmiştir.

BANA YAPILANLARI UNUTMAK İSTİYORUM

Siyasi partiler kutsal değildir, liderleri de kutsal değildir. Onları kutsallaştırmak doğru değildir. Liderlerin yeri milletin üstü değil içidir. Egemenlik kayıtsız şartsız sadece milletindir. Milyonlarca oy almak sevgi gösterilerine mazhar olmak liderlerin ayaklarını yerden kesmemeli. Milyonlarca insana mahçup olmamak için çok çalışacağım. 23 Haziran'da hem ittifak hem parti adayı hem bağımsız aday olarak çalışan tüm rakiplerime, tüm adaylara teşekkür ediyorum. Seçim döneminde bana, aileme ve çalışma arkadaşlarıma yönelik yapılanları unutmak istiyorum. 

UYUM İÇİNDE ÇALIŞMAYA HAZIRIM 

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenmek istiyorum, İstanbul'un acil sorunlarında merkezi ve yerel yönetimin uyum içinde çalışmasını sağlamanın önemi ortadadır. Konuştuğumuz şey 16 milyon vatandaşımızın ihtiyacıdır. Sizinle uyum içerisinde çalışmaya hazırım. Mazbatamızı alıp göreve başlamanın ardından yol haritamızı hazırlayıp sizi ziyaret etme talebimi size iletiyorum. Vatandaş siyasi kavgalardan bıktı. Hizmet üretim ve çözüm bekliyor. Yarıda kalan vaatlerimizi ilk mecliste gündeme taşıyıp tamamlamak istiyoruz. Engelleme ile karşılaşırsak her şeyi şeffaf bir şekilde vatandaşımızla paylaşacağız. İBB Türkiye'nin en değerli kurumlarından biridir. Bir kez daha vaat ediyorum ki her ne yapıyorsak olduğu gibi milletin taktirine sunulacaktır. Kıymetli İstanbullular ben artık gece gündüz demeden çalışmak için sabırsızlanıyorum. Gücümü vatandaşın samimi duyguları ve güveninden alacağım. En çok da bu şehrin çocuklarının ve enerjisi yüksek gençlerden alacağım. Tanıdıkça beni seveceksiniz demiştim, dediğim gibi oldı. 

ZAFER DEĞİL YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Her şey bu güzel İstanbul'da çok güzel olacak. Bu güzel akşamda mutlu olacağız, umutlu olacağız, sevineceğiz. Ama sevinmek bir başka kişinin kalbini kırmak anlamına gelmez. Bu bir zafer değil yeni bir başlangıçtır. Yarın birbirimizin yüzüne bakacağımızı, vatandaşlara eşit davranacağımı duyurmak istiyorum. Son neticeden sonra otobüsle Beylikdüzü'ne yola çıkacağım. Orada düşüncelerimi vatandaşlarımla paylaşacağım. İstanbul'da herkese duyuruyorum ki her şey çok güzel olacak."

BAHÇELİ: CUMHUR İTTİFAKI VARLIĞINI MUHAFAZA EDECEKTİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul seçimi sonuçlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Bahçeli açıklamasında şunları kaydetti: 

"Şu anki tabloya göre CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayının öne çıkması 23 Haziran seçimine bakışımızı asla değiştirmeyecek, hakkın ve hakikatin safındaki inançlı duruşumuzu etkilemeyecektir.

Türkiye artık esas gündemine dönmeli, seçim süreci kapanmalıdır. Bu kapsamda yeni bir erken seçim bahsi açmak ülkemize yapılacak en büyük kötülükler arasındadır

Bilinmelidir ki; Cumhur İttifakı kutlu varlığını güçlü bir şekilde muhafaza ve müdafaa edecektir. Hiç kimse Cumhur İttifakı üzerinde spekülasyona tevessül etmemelidir.

Türkiye'nin artan iç ve dış sorunlarına karşı Yenikapı ruhuyla hareket edeceğimiz, tartışmasız bir gerçektir."

AKŞENER: MİLLET DERS VERDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yenilenen seçimlerle ilgili değerlendirmede bulundu. Akşener, "Şimdi herkes başını iki elinin arasına almalıdır, seçimi doğru okumalıdır. Milletimiz ben yaptım oldu diyenlere söz de, karar da benim demiştir. Milletimiz bu ülkenin tapusu ortaktır ve ben de hissedarım demiştir" diye konuştu.

Akşener'in açıklamalarından satırbaşları:

"Aziz milletimiz 31 Mart seçimlerinin ardından 6 Mayıs'ta YSK eliyle yapılan sandık darbesine olgunlukla ve kararlı cevap vermiştir

Demokrasi tarihimiz millet iradesini yok sayanlara bizzat milletimizin verdiği derslerle doludur. Millitemiz bu zihniyetin kulağını çekmiştir. İstanbul'u biraz morartmıştır.

İstanbullu ve İstanbul'da yaşayan tüm hemşehrilerime tek tek teşekkür ediyorum. Üsküdar'da ikamet eden İstanbullu olarak komşularıma teşekkür ediyorum. Bu seçimin kazananı milli iradedir, Türk milletidir, İstanbul'dur

SAYIN İMAMOĞLU'NA BAŞARILAR DİLİYORUM

Şimdi herkes başını iki elinin arasına almalıdır, seçimi doğru okumalıdır. Milletimiz ben yaptım oldu diyenlere söz de, karar da benim demiştir. Milletimiz bu ülkenin tapusu ortaktır ve ben de hissedarım demiştir.

İstanbullu hemşehrilerim sayın Ekrem İmamoğlu'nu 23 Haziran'da bir kez daha seçerek gasp edilen hakkını teslim etmiştir. Türk Milletine verdiği demokrasi dersi için bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Sayın Ekrem İmamoğlu'na başarılar diliyorum. Milletimiz müsterih olsun artık biz varız, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak."

ERDOĞAN: İMAMOĞLU'NU TEBRİK EDİYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yenilenen İstanbul seçimlerini kesin olmayan sonuçlara göre kazanan Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nu tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçimi sonuçlarının İstanbul'umuz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Milli irade bugün bir kez daha tecelli etmiştir. Gayrı resmi sonuçlara göre seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ediyorum.

Bundan önce olduğu gibi önümüzdeki süreçte de demokrasiden, hukukun üstünlüğünden, ülkemizin barış, refah ve istikrarından taviz vermeden, Cumhur İttifakı'nın ilkeleri çerçevesinde, birlik ve beraberlik içinde, 2023 hedeflerimize yürüyeceğiz."

5 YIL BOYUNCA GÖREV YAPACAK

Bugünkü seçimde İstanbul, 5 yıl boyunca görev yapacak Büyükşehir Belediye Başkanını seçti. Seçimde, Cumhur İttifakı'nın (AK Parti) adayı Binali Yıldırım, Millet İttifakı'nın (CHP) adayı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi'nin adayı Necdet Gökçınar ve Vatan Partisi'nin adayı Mustafa İlker Yücel yarışıtı.

31 Mart seçimlerindeki sandık seçmen listeleri, yeni bir güncelleştirme yapılmaksızın bu seçimde de kullanıldı. Bu seçim yenileme seçimi niteliğinde olduğu için bu süreçte 18 yaşını dolduranlar ve askerden gelenler oy kullanamadı.

İstanbul'un 39 ilçesinde, 62'si cezaevi, 156'sı seyyar olmak üzere toplamda 31 bin 342 sandıkta, 10 milyon 560 bin 963 kişi oy kullandı. Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenler için tüm ilçelerde seyyar sandıklar oluşturuldu.

31 MART'TA İSTANBUL İBB SEÇİM SONUÇLARINI KİM KAZANDI?

İstanbul’da İBB seçim sonuçlarını 31 Mart’ta CHP ve İYİ Parti tarafından kurulan Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu kazanmıştı. Toplamda 4 milyon 171 bin 126 kişinin oyunu alan İmamoğlu, oyların yüzde 48,8'ine sahip olmuştu. 4 milyon 149 bin 667 oy alan AK Parti ve MHP tarafından kurulan Millet İttifakı adayı Binali Yıldırım'ın oy oranı ise yüzde 48,55'ti.

31 MART İSTANBUL İLÇE İLÇE SEÇİM SONUÇLARI

ADALAR: CHP

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul'un Adalar ilçesinde belediye başkanlığını CHP adayı Erdem Gül kazandı.

ARNAVUTKÖY: AK PARTİ

İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde 31 Mart belediye başkanlığı seçimlerini AK Parti adayı Ahmet Haşimi Baltacı kazandı. Ahmet Haşimi Baltacı İYİ Parti adayı Muharrem Yaman ile yarıştı.

ATAŞEHİR: CHP

Ataşehir'de 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin mevcut başkanı Battal İlgezdi seçimin galibi oldu.

AVCILAR: CHP

Avcılar'da 31 Mart yerel seçimlerini CHP'li Turan Hançerli kazandı.

BAĞCILAR: AK PARTİ

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde belediye başkanlığını 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti adayı Lokman Çağırıcı kazandı.

BAHÇELİEVLER: AK PARTİ

Bahçelievler 31 Mart yerel seçimlerini AK Parti'li Hakan Bahadır kazandı.

BAKIRKÖY: CHP

Bakırköy'de belediye başkanı değişmedi. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP adayı Bülent Kerimoğlu belediye başkanı seçildi.

BAŞAKŞEHİR: AK PARTİ

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde 31 Mart belediye başkanlığını AK Parti adayı Yasin Kartoğlu kazandı.

BAYRAMPAŞA: AK PARTİ

31 Mart yerel seçimlerinde Bayrampaşa'da seçimi AK Parti'li Atila Aydıner kazandı.

BEŞİKTAŞ: CHP

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'li Rıza Akpolat, Beşiktaş Belediye Başkanı seçildi.

BEYKOZ: AK PARTİ

AK Partili Murat Aydın 31 Mart yerel seçimlerinde Beykoz Belediye Başkanı seçildi.

BEYLİKDÜZÜ: CHP

CHP'li Mehmet Murat Çalık, 31 Mart yerel seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi.

BEYOĞLU: AK PARTİ

AK Partili Haydar Ali Yıldız, 31 Mart yerel seçimlerinde Beyoğlu Belediye Başkanı seçildi.

BÜYÜKÇEKMECE: CHP

CHP'nin mevcut belediye başkanı Hasan Akgün, 31 Mart yerel seçimlerinde Büyükçekmece Belediye Başkanı seçildi.

ÇATALCA: AK PARTİ

İstanbul'un Çatalca ilçesinde belediye başkanlığını AK Parti adayı Mesut Üner kazandı.

ÇEKMEKÖY: AK PARTİ

AK Partili Ahmet Poyraz, Çekmeköy Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

ESENLER: AK PARTİ

İstanbul'un Esenler ilçesinde belediye başkanlığını AK Parti adayı Mehmet Tevfik Göksu kazandı.

ESENYURT: CHP

CHP'li Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt Belediye Başkanı seçildi. Esenyurt, AK Parti'nin yönetimindeydi.

EYÜPSULTAN: AK PARTİ

Eyüpsultan'da, belediye başkanlığını AK Parti adayı Deniz Köken kazandı.

FATİH: AK PARTİ

AK Partili Ergün Turan, 31 Mart yerel seçimlerinde Fatih Belediye Başkanı oldu.

GAZİOSMANPAŞA: AK PARTİ

AK Partili Hasan Tahsin Usta, 31 Mart yerel seçimlerinde Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı seçildi.

GÜNGÖREN: AK PARTİ

AK Partili Bünyamin Demir, 31 Mart yerel seçimlerinde Güngören Belediye Başkanı seçildi.

KADIKÖY: CHP

CHP'li Şerdil Dara Odabaşı, 31 Mart yerel seçimlerinde Kadıköy Belediye Başkanı oldu.

KAĞITHANE: AK PARTİ

AK Partili Mevlüt Öztekin, Kağıthane Belediye Başkanı seçildi.

KARTAL: CHP

CHP'li Gökhan Yüksel, Kartal Belediye Başkanı seçildi.

KÜÇÜKÇEKMECE: CHP

CHP'Li Kemal Çebi, 31 Mart yerel seçimlerinde Küçükçekmece Belediye Başkanı seçildi.

MALTEPE: CHP

CHP'li Ali Kılıç, 31 Mart yerel seçimlerinde Maltepe Belediye Başkanı seçildi.

PENDİK: AK PARTİ

AK Partili Ahmet Cin, 31 Mart yerel seçimlerinde Pendik Belediye başkanı seçildi.

SANCAKTEPE: AK PARTİ

AK Partili Şeyma Döğücü, 31 Mart yerel seçimlerinde Sancaktepe Belediye Başkanı seçildi.

SARIYER: CHP

CHP'li Şükrü Genç, 31 Mart yerel seçimlerinde Sarıyer Belediye Başkanı seçildi.

SİLİVRİ: MHP

MHP'li Volkan Yılmaz, 31 Mart yerel seçimlerinde Silivri Belediye Başkanı seçildi.

SULTANBEYLİ: AK PARTİ

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde belediye başkanlığını AK Parti adayı Hüseyin Keskin kazandı.

SULTANGAZİ: AK PARTİ

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde belediye başkanlığını AK Parti adayı Abdurrahman Dursun kazandı.

ŞİLE: AK PARTİ

İstanbul'un Şile ilçesinde belediye başkanlığını AK Parti adayı İlhan Ocaklı kazandı.

ŞİŞLİ: CHP

CHP'li Muammer Keskin, 31 Mart yerel seçimlerinde Şişli Belediye Başkanı seçildi.

TUZLA: AK PARTİ

AK Parti Şadi Yazıcı, 31 Mart yerel seçimlerinde Tuzla Belediye Başkanı seçildi.

ÜMRANİYE: AK PARTİ

31 Mart yerel seçimlerinde Ümraniye Belediye Başkanlığını AK Parti adayı İsmet Yıldırım kazandı.

ÜSKÜDAR: AK PARTİ

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediye Başkanı seçildi.

ZEYTİNBURNU: AK PARTİ

AK Partili Ömer Arısoy, 31 Mart yerel seçimlerinde Zeytinburnu Belediye Başkanı seçildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN