3 bin komiser yardımcısı alınacak! Şartlar neler? Kimler komser yardımcısı olabilir?

3 bin komiser yardımcısı alınacak! Şartlar neler?  Kimler komser yardımcısı olabilir?

3 bin komiser yardımcısı alınacak! Duyurusu Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Komiser yardımcılığı için şartlar neler? Emniyet Genel Müdürlüğünce teşkilat dışından 3 bin komiser yardımcısı adayı öğrenci alınacağı bildirildi. Peki Komiser yardımcılığı için şartlar neler? Kimler komser yardımcısı olabilir? PAEM başvuru ekranı ve tüm detaylar haberimizde...

3 bin komiser yardımcısı alınacak! müjdesi Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından verildi. Komiser yardımcılığı için şartlar neler? Kimler komser yardımcısı olabilir? gibi dorular ise sıkça soruluyor ve internetten cevabı aranıyor. PAEM Başvuru Ekranı ve diğer detaylar haberimizde...

Polis Amirleri Eğitim Merkezi ( PAEM ) Müdürlüğüne 2018 ve 2019 yılı Eğitim öğretim yılı için Emniyet mensubu olmayan Lisans mezunu veya buna denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışından okullardan mezun 300 Kadın ve 2 bin 700 erkek olmak üzere 3 bin Komiser Yardımcısı adayı öğrenci alınacaktır.
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre emniyet mensubu olmayan adaylar arasından 300 kadın, 2 bin 700 erkek olmak üzere, 3 bin komiser yardımcısı adayı öğrenci alımı yapılacak. Peki Komiser yardımcılığı için şartlar neler? Kimler komser yardımcısı olabilir?

18-09/06/5b9024617152d81d744d7c32.jpg

ARANAN ŞARTLAR

Açıklamada, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılı polis amirleri eğitimi merkezi öğrenci adaylığına başvurmak isteyen adaylarda aranan şartlar şöyle sıralandı:

”Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, lisans mezunu veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 2017 ve 2018 yılı KPSS lisans P3 puan türünden 70 veya üzerinde puan almış olmak, emniyet teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için en az 63 taban puanı almış olmak, 30 yaşından gün almamış olmak ve sağlık yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak.”

Alıma ilişkin diğer hususların, Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi “www.pa.edu.tr”den takip edilebileceği kaydedildi.

18-09/06/616x321-emniyet-genel-mudurlugu-acikladi-3-bin-komiser-yardimcisi-alinacak-1536168818427.jpeg

ÖN BAŞVURULAR BAŞLADI:

Söz konusu PAEM alımlaırı için Ön Başvurular başladı. Adaylar başvurularına Bugün ( 06 eylül 2018 ) itibari ile başlayabilirler. Buna göre ön başvurular en geç 19 Eylül 2018 tarihine kadar yapılacaktır. Ön Başvuruar www.pa.edu.tr adresi üzerinden elektronik ortamda alınacaktır. Adaylar başvurularını E-Devlet şifresi ile başvuru yapacaklardır.

Ayrıca ön başvurusunu yapan adaylar ise Sınav ücreti olan 100 TL yi Halkbank Şubelerindne veya ATM lerinden 2018 YILI 4. DÖNEM PAEM LİSANS MEZUNU GİRİŞ adlı hesaba yatırmaları gerekmektedir.

18-09/06/fft99_mf9560469.Jpeg

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?


Adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vaatandaşı olmak, Kamu halklarındanm haurm bulunmamak, Silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel olabilecek bir durumu olmamak,

Sağlık açısından Sağlık yönetmeliğinde belirtilen nitelikleri taşımak, Lisans mezunu veya buna denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, 18 Yaşını tamamlamış ve 01 Ocak 2018 tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü ve toplumda kötü şöhretli olarak bilinmemek,

18-09/06/cqz5pwnxeaapvrq.jpg

Alkol uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeyiyle tedavi görmemiş veya görmüyor olmak, Hehrangi bir polis kurumundan çıkartılmamış olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırasından olumlu sonuç alabilmek, Başvuru tarihi itibari ile herhangi bir siyasi parti üyesi olmamak,

2017 veta 2018 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gibi nitelikler aranacaktır.

İlan hakkında detaylı bigi almak ve başvuru kılavuzuna ulaşmak ve başvuru ekranına ulaşmak için tıklayınız

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN