4 ilde karantina kararı! Mahalle ve köylere giriş-çıkış yasaklandı

4 ilde karantina kararı! Mahalle ve köylere giriş-çıkış yasaklandı

Bilecik, Balıkesir, Adıyaman ve Tunceli'de yeni karantina kararları alındı. Bilecik'te bir mahalle ile köye giriş-çıkış yasaklanırken, Tunceli ve Adıyaman'da da benzer uygulama başlatıldı.

Türkiye'de koronavirüs vakaları hızla artarken, her gün peş peşe yeni karantina haberleri geliyor. Son olarak Bilecik, Balıkesir, Adıyaman ve Tunceli'de yeni karantina kararları alındı.

BİLECİK

Bilecik'in Gölpazarı ilçesine bağlı Aktaş köyü Beşevler Mahallesi'nde koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı. 

01.jpg

Bilecik'in Pazaryeri ilçesine bağlı Ahmetler köyünde de koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina kararı verildi.

BALIKESİR

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde da karantina uygulaması başlatıldı.

İlçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki 130 hanede toplam 502 kişinin yaşadığı Çeribaşı Mahallesi, pozitif vakaların görülmesi ve temaslı kişilerin bulunması nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı. 

Valilik'ten yapılan açıklamada ise "Çeribaşı Mahallesi, Kovid-19 vakalarının görülmesi ve çok sayıda temaslı kişi bulunması nedeniyle hastalığın yayılımını önlemek amacıyla İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla bugün saat 18.00'den itibaren karantina altına alınmıştır" ifadesine yer verildi.

ADIYAMAN

Adıyaman'da koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 142 evde karantina uygulanmaya başlandı.

TUNCELİ

Tunceli'de koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı. Valilik'ten yapılan açıklamada, Kovid-19 salgınının yayılmasının önüne geçmek için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Ekiplerin kent merkezi ve ilçelerde denetimlerini sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tunceli merkeze bağlı Altınyüzük köyüne, il merkezimizden hane ziyaretine giden kişilerin bulaştırması sebebiyle toplamda 7 vatandaşımızın Kovid-19 testi pozitif çıkmıştır. Köyümüz 14 gün süre ile karantinaya alınmıştır." 

01-001.jpg

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

 

25 Ekim 2020'de akşam saatlerinde Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de son 24 saatte 2 bin 17 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu.

 

Son 24 saatte 72 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti, 1297 kişi iyileşti. Böylece Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 314 bin 390'a yükseldi.

 

Toplam test sayısı 13 milyon 217 bin 888'e ulaştı. Hasta sayısı 361 bin 801, vefat sayısı 9 bin 799, ağır hasta sayısı 1744, aktif hasta sayısı 37 bin 612 oldu.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter'dan "Bugün tespit edilen 2017 yeni hasta var. Ağır hasta sayımız ve aktif hasta sayımız artmaya devam ediyor. Bu gidişatı değiştirmek bizim elimizde. Mücadeleyi bize kazandıracak olan birbirimizin hakkına saygı duymak ve tedbirlere birlikte uymaktır" açıklaması yaptı. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN