İzmir'de Kovid-19 vakaları son 10 günde ikiye katlandı

İzmir'de Kovid-19 vakaları son 10 günde ikiye katlandı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentteki Kovid-19 vakalarının son 10 günde ikiye katlandığını belirterek "Koronanın mutasyona uğradığı ve ölümcüllüğünün azaldığı iddiası doğru değil. Son iki günde 15 hemşehrimizi koronadan kaybettik" dedi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentteki koronavirüs vakalarının ikiye katlandığı açıklayarak Twitter'dan uyarılarda bulundu. 

Köşger, yaptığı açıklamada, dünyada ve Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de Kovid-19 tehlikesinin artarak devam ettiğini belirtti.

"VAKA SAYISI 3,5 KAT ARMIŞ DURUMDA"

İzmir'deki durum konusunda bilgi veren Köşger, şu ifadeleri kullandı: "Örneğin İzmir’de 20 gün öncesine göre vaka sayısı 3,5 kat artmış durumda, son 10 günde ikiye katlandı. Durumun ciddiyeti artarak devam ediyor. Korona'nın mutasyona uğradığı ve ölümcüllüğünün azaldığı iddiası da doğru değil.

Son iki günde 15 hemşehrimizi Korona'dan kaybettik. Bir kez daha İzmirlileri dikkatli olmaya çağırıyorum. Uymamız gereken üç kural; maske, mesafe, temizlik. Hepinize sağlıklı günler dilerim."

basliksiz-1-001.jpg

"MUTASYON GEÇİRDİ FAKAT DAHA ÖLDÜRÜCÜ"

Bu arada İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, koronavirüsün mutasyon geçirdiği ve daha öldürücü olduğu açıklandı.

Yeni ve Yayılan Solunum Yolu Virüs Tehditleri Danışma Grubu (NERVTAG) tarafından hazırlanan araştırmada koronavirüsünün mutasyona uğradığı ve hastaları birinci dalgadan çok daha çabuk bir şekilde öldürdüğü belirtildi.

Uzmanlar, değişime uğrayan koronavirüsünün daha bulaşıcı olduğunu da vurguladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ağır hasta vakalarına dikkat çekerek "Ağır hasta sayımız artmaya devam ediyor. Hastaların tedavisi özveriyle çalışan sağlık çalışanlarımıza emanet. Tedbirlere uymak ise bizim sorumluluğumuz. Birlikte mücadele edelim" açıklaması yaptı. 

01-006.jpg

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü de Twitter'dan hesabından "İstanbul’da ve birçok ilimizde bulaş zinciri çok arttı. Çevremizdeki herhangi bir kişi virüsü saçıyor olabilir. Herkes çevresinde hastalığa yakalanmış kişileri bulabiliyor. Yakın tehdit altındayız. Çok daha dikkatli olmalıyız. Şu tedbirler bizi ve sevdiklerimizi korur" paylaşımında bulundu. 

Yine Bilim Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Ateş Kara ise özellikle İstanbul'daki vaka artışlarına dikkat çekerek şunları kaydetti: "Eylül başında Ankara'da rakamlar çok yüksekti. Sonra Ankara'da bir miktar düşme olmuştu. Anadolu'dan şehirlere dönüşle alakalı. İstanbul biraz daha yayılarak yaşadı. Dönüşler arttıkça İstanbul'da artmaya başlamıştı. Bu birinci etkiydi.

İkinci etki ise havalarla, dış ortamla ilişkili. İnsanlar kapalı ortamlara girmeye başlayınca dikkat edersek bu Avrupa'da çok ciddi problem yaratacak düzeylerde yaşanıyor. Şubat- Mart-Nisan dönemini çok daha temkinli geçiren Çek Cumhuriyeti şimdi çok daha yüksek rakamlarla çok daha büyük problemler yaşıyor."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN