65 yaş üstü ve 18 yaş altı hangi günlerde ve saatlerde dışarı çıkabilir?

65 yaş üstü ve 18 yaş altı hangi günlerde ve saatlerde dışarı çıkabilir?

Kısmi kapanma uygulamasında sokağa çıkma saatleri belli oldu. Hafta içi günlerinde 65 yaş üstü vatandaşlar 10.00-14.00 saatleri arasında, 18 yaş altı gençler ise 14.00­18.00 saatleri arasında dışarı çıkabiliyor. Her iki grubun şehir içinde toplu taşıma araçlarına binmeleri ise yasak. İşte detaylar...

İçişleri Bakanlığı'nın Türkiye'nin 81 il valiliğine gönderdiği genelge kapsamında 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşlar, hafta için günleri izin verilen zaman dilimlerinin haricinde dışarı çıkmaları durumunda para cezasına çarptırılıyor. Hafta sonu günleri uygulanan sokağa çıkma yasağının yaş ayrımı olmaksızın herkesi kapsadığını hatırlatalım.

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA SAATLERİ

Koronavirüs salgınına karşı alınan yeni önlemler kapsamında uygulanan hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgeyle hayata geçti.

Türkiye genelinde 65 yaş üstü vatandaşlar; pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma günleri 10.00-14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilir. Bu zaman dilimleri dışında 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması kısıtlandı.

18 YAŞ ALTI NE ZAMAN SOKAĞA ÇIKABİLİR?

81 ilde geçerli olmak üzere 18yaş altı gençler; pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma günleri 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilir. Belirtilen günler ve saatler dışında 18 yaş altı vatandaşların sokağa çıkması yasaklanmış durumda.

65 yaş ve üzeri ile 18 yaş altı vatandaşların, dışarı çıkmalarına izin verilen saatler içerisinde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanmaları da kısıtlandı.

18 yaş altındaki gençlerin yanlarında ebeveynleri olması şartıyla şehirler arasında seyahat etmelerinin serbest olduğunu belirtelim.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN