AB üyesi ülkelerden Malta, robotlara vatandaşlık verecek

AB üyesi ülkelerden Malta, robotlara vatandaşlık verecek

Koşan, tırmanan, atlayan, zıplayan, konuşan robotlar derken şimdi de AB vatandaşı robotlar geliyor. Avrupa Birliği üyesi ülkelerden Malta, robotlara vatandaşlık vermeyi planlıyor.

Robotlar artık dünyanın her yerinde... Uçağa biniyor, vizeyle seyahat ediyor. Konuyla ilgili her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Geçen yıl merkezi Hong Kong’da bulunan Hanson Robotics şirketinin ürettiği robot Sophia’ya Suudi Arabistan tarafından vatandaşlık verilmesi, Sophia’nın geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’a vizeyle girmesi gibi gelişmelerin ardından şimdi de Malta konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Malta Dijital Ekonomi ve İnovasyon Bakanı Silvio Schembri, ulusal yapay zeka stratejisinin tanıtımı için düzenlediği basın toplantısında, ulusal yapay zeka stratejisinde dünyada 10 ülke arasında yer almayı hedeflediklerini söyledi. Schembri, yapay zekanın araştırılması, kullanımı ve geliştirilmesi için merkez kurmayı hedeflediklerini ve stratejinin 2019’da başlatılacağını aktardı.
Malta Yapay Zeka Görev Gücü’nün Başkanı Wayne Grixti de strateji çerçevesinde SingularityNET platformuyla yapay zeka robotlarına vatandaşlık verilmesi için bir pilot projeyi hayata geçireceklerini ifade etti.

PASAPORT KONTROLÜNÜ YAPAY ZEKA YAPACAK

Avrupa Birliği pasaport kontrollerini yeni teknolojiyle donatıyor. Birlik dışından gelen yolcular yapay zeka destekli yalan makinesinin sorularını yanıtlayacak. Özellikle terörle mücadele amacı ile geliştirilen sistem yolculara AB’ye gelme nedenlerini ve yasadışı olarak kalıp kalmayacakları sorularını soracak. Uygulama ile olarak Macaristan, Polonya, Yunanistan, Güney Kıbrıs, Almanya ve İspanya’da test edilecek. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN