ABD'den 23 Haziran yorumu: İstanbul halkı tam katılım sağladı

ABD'den 23 Haziran yorumu: İstanbul halkı tam katılım sağladı

ABD Dışişleri Bakanlığı, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin "Türkiye uzun geçmişe dayanan, gururlu bir demokratik geleneğe sahip. İstanbul halkı, yakın zamandaki birçok seçimde olduğu gibi (bu seçimde de) yüksek katılım göstererek demokrasilerine tam katılım sağladı" açıklaması yaptı.

ABD'den 23 Haziran İstanbul seçimleriyle ilgili ilk açıklama geldi. Açıklamayı yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, seçimlerle ilgili olarak 'demokrasi' vurgusu yaptı.

Amerikanın Sesi'nin haberine göre yapılan açıklamada "Türkiye uzun geçmişe dayanan, gururlu bir demokratik geleneğe sahip. İstanbul halkı, yakın zamandaki birçok seçimde olduğu gibi (bu seçimde de) yüksek katılım göstererek demokrasilerine tam katılım sağladı. Avrupa'nın en büyük kentlerinden birini yönetme gibi zorlu bir göreve başlayan Ekrem İmamoğlu'na en iyi dileklerimizi sunuyoruz" ifadelerine yer verildi

31 Mart'ta yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmişti. 23 Haziran'da yenilenen İstanbul seçimlerini, resmi olmayan sonuçlara göre CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 54,21 ile kazandı.

İmamoğlu'nun rakibi AK Binali Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ise yüzde 44,99 oy aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN