ABD'den "hacklenme" açıklaması: Kimin yaptığını bilmiyoruz

ABD'den "hacklenme" açıklaması: Kimin yaptığını bilmiyoruz

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, 4 milyon federal çalışanın bilgilerinin çalınmasıyla sonuçlanan siber saldırının arkasında Çinli bilgisayar korsanlarının olduğuna dair haberleri doğrulamadı.

Earnest, günlük basın toplantısında, Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) konuyla ilgili incelemesinin devam ettiğini bildirdi.

Uzmanların, saldırının kapsamı ile sorumlularını belirlemeye çalıştığını belirten Earnest, bunu Çin veya Çinli bilgisayar korsanların yapıp yapmadığına yönelik soru üzerine, “Şu anda bu saldırıyı dayandırdığımız herhangi bir yer yok. Henüz saldırıdan kim veya hangi ülkenin sorumlu olduğuna yönelik bir sonuca ulaşmış değiliz” dedi.

Earnest, ancak genel anlamda Çin’in siber alandaki faaliyetlerine dair ciddi kaygılarının devam ettiğini kaydetti.

Olayın geçen yılın Aralık ayında yaşandığını, ancak Nisan ayında fark edildiğini dile getiren Earnest, mayısta da bazı verilerin ele geçirilmiş olunabileceğine kanaat getirildiğini söyledi.  

ABD’de federal kurumlarda çalışanların güvenlik araştırması ile ilgili bilgi taramasını yapan ve performans değerlendirmelerini muhafaza eden ABD Personel Yönetim Ofisi (OPM), dün yaptığı açıklamada, 4 milyon civarındaki eski ve mevcut federal çalışanın bilgilerinin çalınmış olabileceğini açıklamıştı.

Amerikan medyasında yer alan haberlerde, ABD’li yetkililerin, bu siber saldırıyı Çinli bilgisayar korsanlarının yaptığından şüphelendiği yazılmıştı.

WASHINGTON/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN