Adana'da bulunan yavru timsah koruma altında

Yasadışı yollarla Türkiye'ye getirilen ve Adana'daki bir iş yerinin bodrum katında bulunan yavru timsah Tarsus Doğa Parkı'nda koruma altına alındı.

Yasadışı yollarla Türkiye'ye getirilen timsah Adana'da bir iş yerinin bodrum katında bulundu. Yavru timsah, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Tarsus Doğa Parkı’na teslim edilerek koruma altına alındı. 

2.jpg

Adana’da, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri ile Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro ekipleri tarafından bulunan ve Nesli Tehlike Altındaki Türlerin Ticaretine İlişkin Sözleşme (CITES) kapsamında olan timsahın büyükşehir veteriner hekimleri tarafından klinikte genel kontrolleri yapıldı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

4.jpg

Tarsus Doğa Parkı sorumlu veteriner hekimi Celal Çevirgenoğlu, “Adana Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından Adana bölgesinde el konulan timsah Tarsus Doğa Parkı’na getirildi. Gerekli sağlık kontrolleri yapıldı ve kendisine uygun bir bölmeye alındı. Şu an hiçbir problemi yok. Artık yaşamına Tarsus Doğa Parkı’nda devam edecek” açıklamasında bulundu.

1-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN