Adana'da iki yük treni kafa kafaya çarpıştı! Yaralılar var

Adana'da iki yük treni kafa kafaya çarpıştı! Yaralılar var

Adana'da aynı yönde hareket eden iki yük treni kafa kafaya çarpıştı. Teni kullananların yaralandığı kazada trenler raydan çıktı.

Ankara-Niğde istikametindeki iki yük treni, henüz belirlenemeyen nedenle Pozantı ilçesinde çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle yük trenleri raydan çıktı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

Kazada yaralanan 2 makinist ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Olay yerinde inceleme sürüyor.

tren.jpg

KAZALAR TAM SAHA EMNİYET PROJESİ İLE ÖNLENECEKTİ

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), tamamen kendi uzman ve yazılımcılarıyla demir yollarında sıfır kaza prensibiyle geliştirdiği emniyet yönetimine ilişkin "Tam Saha Emniyet Projesi"ni başlattı.

Geçmiş yıllara ait bilgiler ile sahadan alınan günlük veriler buraya işleniyor. Yapay zeka yardımıyla önleyici aksiyonlar planlanarak, uygulamalar takip ediliyor.

Anlık olarak demir yollarının durumu, bakımlar, hat kısıtları gibi pek çok veri 2 binden fazla noktada izleniyor. Gelecek emniyet stratejileri ve uygulamalar bu verilere göre geliştiriliyor.

"DERS ÇIKARDIK, ÖNLEM ALIYORUZ"

TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, AA muhabirine, demir yolu ulaşımında emniyeti ön plana aldıklarını ve bu nedenle 2021'i "Emniyet ve Eğitim Yılı" olarak ilan ettiklerini söyledi.

Tren kazalarını ve sonuçlarının üzerinde ciddiyetle durduklarını belirten Uygun, ana faaliyet alanı olan demir yolu trafik emniyetini en öncelikli konu olarak konumlandırmaya devam ettiklerini ve ileri seviyede emniyet kültürü oluşturmak için yeni çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Uygun, "2021 Emniyet ve Eğitim Yılı Yönetim Planı"nın temel bileşenini oluşturan "Tam Saha Emniyet" başlığı altında listelenen çeşitli önlemleri sürekli takip edip, sonuçlandırma konusunda kararlı olduklarını dile getirdi.

Son yıllarda meydana gelen kazaların bir daha asla yaşanmayacağından emin olmak için değişmez bir kararlılıkları olduğunu vurgulayan Uygun, "Kaza ve sonuçları üzerine derinlemesine düşünüyor ve çıkarılan dersleri son derece ciddiye alıyoruz. Teknolojinin ve bilim insanlarının akademik çalışmalarından da faydalanarak demir yollarında kaza riskini en aza indireceğiz. TCDD ülkemizin önemli bir değeri. Birlik olur, birlikte çalışırsak bu değeri daha da yukarıya taşırız." dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN