Adıyamanlılara iyi haber

Adıyamanlılara iyi haber

Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Alan "Çiftlikte yaptığımız çalışmada kuş gribi ile alakalı bir bulgu tespit edilmedi" dedi.

Adıyaman Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, biri Suriyeli 2 çocuğun kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırılmasına ilişkin, "Çocuklarda kuş gribi vakası yok, sadece koruma amaçlı tedavi uyguladık" dedi.

Kutlu, Doyran köyündeki tavuk çiftliğinde çok sayıda kanatlının telef olması üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile gerçekleştirdikleri çalışmada kuş gribine rastlanmadığını söyledi.

Çocukların tedavisi hakkında bilgi veren Kutlu, "Hastaneye 2 çocuğun yüksek ateş şikayetiyle başvurması üzerine hemen çalışma başlattık. Yaptığımız incelemede herhangi bir bulguya rastlamadık. Çocuklarda kuş gribi vakası yok, sadece koruma amaçlı tedavi uyguladık" diye konuştu.

Çiftlikte de kuş gribi bulgusuna rastlanmadı

Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan da endişelenecek bir durum olmadığını belirtti.

Çiftlikte araştırmalarının devam ettiğini ifade eden Kutlu, "Çiftlik sahibinin durumu bildirmesi üzerine veterinerlerimiz hemen çalışma başlattı. Çiftlikte yaptığımız çalışmada kuş gribi ile alakalı bir bulgu tespit edilmedi" dedi.

Dün Doyran köyündeki tavuk çiftliğinde çalışan Suriyeli El Hatip ailesinin 2 yaşındaki çocuğu Abdulrezzak El-Hatibi, yüksek ateş şikayeti üzerine ambulansla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı. Ayrıca bir çocuğun da öksürük ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvurduğu bildirilmişti.

ADIYAMAN/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN