AFAD haritayı paylaştı: 60 günde 24 bin 927 kez oldu: Gören gözlerine inanamıyor!

AFAD haritayı paylaştı: 60 günde 24 bin 927 kez oldu: Gören gözlerine inanamıyor!

Süleyman Soylu gerçek sayıyı verdi. Depremde vefat eden kişi sayıları arttı mı? Son bilgiler neler? İşte detaylar...

AFAD, 6 Şubat-6 Nisan tarihleri arasında Kahramanmaraş ve çevresinde meydana gelen deprem sayısını açıkladı. Buna göre, bölgede 24 bin 927 deprem kaydedildi. 6 Şubat'ta yaşanan iki büyük depremin ardından artçı ve yeni depremler de meydana geldi. Bu depremler 10 ilde hissedildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise son bilgiyi paylaşarak, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde can kaybının arttığını duyurdu.

afad deprem

İçişleri Bakanı, CNN Türk televizyonuna yaptığı açıklamada "Can kaybı 50 bin 399'a yükseldi. Bin 120 kimliksiz var. Bunların birbiriyle eşleşecek olanlar var eşleşmeyecekler var. Adli tıp çalışıyor. Vefat az açıklanıyor sözleri spekülasyon, kimliklendirme sürüyor, sayı güncellenebilir" şeklinde konuştu.

Bölgedeki depremler ise hala devam ediyor. AFAD son açıklamasında, 6 Şubat'tan 6 Nisan'a kadar 24 bin 927 depremin yaşandığını açıkladı. Depremin yaraları hala sarılmaya çalışılıyor ve kimlik tespiti yapılmayan bin 120 kişinin varlığı da belirtiliyor. Adli tıp çalışmaları devam ediyor ve ölü sayısının güncellenebileceği belirtiliyor.

afad deprem

AFAD hesabından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş, Pazarcık ve Elbistan depremlerinden sonra 6 Şubat - 6 Nisan arasında toplam 24 bin 927 depremin meydana geldiği bildirildi. Ayrıca ülkemiz ve yakın çevresindeki deprem aktivitesinin 7 gün 24 saat AFAD Başkanlığı tarafından takip edildiği belirtildi.

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), Kahramanmaraş ve çevresinde meydana gelen deprem sayısını 6 Şubat-6 Nisan tarihleri arasında açıkladı. Bölgede gerçekleşen depremlerin sayısı şaşırtıcı derecede yüksek çıktı ve 24 bin 927 olarak kaydedildi. İlk olarak 6 Şubat'ta yaşanan iki büyük depremin ardından, artçı ve yeni depremler de meydana geldi ve bu depremler 10 ilde hissedildi. Depremler, özellikle Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman, Kayseri ve Niğde gibi çevre illerde hissedildi.

Maalesef, bu depremler can kaybına da neden oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son olarak yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde can kaybının arttığını belirtti. Depremler sonucu yüzlerce kişi yaralandı ve pek çok insan evsiz kaldı. Afet bölgesindeki yardım ekipleri hızlı bir şekilde harekete geçerek, yaralıların kurtarılması, hasar gören binaların kontrollerinin yapılması ve ihtiyaç duyulan malzemelerin temini için çalışmalarını sürdürüyorlar.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN