AK Parti kongresine 'lebaleb' tepkisi: Sözün bittiği yer olsa gerek

AK Parti kongresine 'lebaleb' tepkisi: Sözün bittiği yer olsa gerek

AK Parti'nin 7. Olağan Kongresi'ndeki koronavirüs salgının yok sayılarak mesafeye dikkat edilmemesi sosyal medyada "#lebaleb" hashtagiyle TT oldu.

Ankara Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti 7. Olağan Kongresi, Twitter'da "#lebaleb" hashtagi ile Türkiye gündeminde ilk sıraya yerleşti.

lebaleb.jpg

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından sık sık tekrarlanan "maske, mesafe, temizlik" çağrısı AK Parti kongrelerinde karşılık bulmuyor.

01-005.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kongrede 'Salon lebaleb doldu" demesi sonrası AK Parti kongreleri için "lebaleb kongreler" olarak bahsedilmeye başlanmış ve gerek siyaset dünyasının gerekse kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Bugün ise AK Parti 7. Olağan Kongresi öncesi otobüslerle partililerin Ankara'ya taşındığı ve kongre salonunda fiziki mesafeye dikkat edilmediğinin görüldüğü görüntüler sosyal medyada tepkiye neden oldu.

GÖKÇEK: BÜTÜN DELEGELER TEST YAPTIRDIK

AK Parti kongresindeki kalabalığa ilişkin eleştirilere, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla cevap veren Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Biz bütün delegeler dün Genel Merkez'de kovid testi yaptırdık" dedi.

02-001.jpg

MESAFESİZ KONGREYE KATILAN BAŞKANDAN MESAFE UYARISI MESAJI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise mesafeye dikkat edilmediği için eleştirilen AK Parti 7. Olağan Kongresi'ndeyken Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayserililere sosyal mesafe mesajı gönderdi.

kayseri.jpg

Tepkilerden bazıları şöyle:

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi: Esnaf kepenk kapatsın, Sağlık çalışanları canı pahasına mücadele etsin, Her gün yakınlarımızı kaybedelim, Sen #lebaleb kongre yap. ‘Mazlumlara sırdaş gariplere yoldaş’ @RTErdogan'mış. Hadi ordan! Şu görüntüler halkın sağlığına düşmanlık, vatandaşın canına kasttır!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: İktidarları uğruna, insan hayatını ilk hiçe sayışları değil!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir: Vaka sayıları artarken #lebaleb kongre yaptığınız için, Salgınla mücadelede gecesini gündüzüne katan sağlıkçılardan utanın. Açlığa mahkum ettiğiniz esnaftan utanın. Eğitimden mahrum kalan milyonlarca öğrenciden, velilerinden utanın. Ama yine sizin adınıza biz utanıyoruz.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu: Hiç mi insafınız, hiç mi vicdanınız, hiç mi Allah korkunuz yok... Millet virüsten kırılırken, sağlıkçılar gece gündüz kahramanca mücadele verirken, milletin gözünün içine bakıp #lebaleb kongrelere devam etmek, SÖZÜN BİTTİĞİ YER OLSA GEREK... #19YılımızıAkp7

Sunucu ve TV programcısı Metin Uca: Geçen haftalarda kalabalık bir cenaze törenine tepki çekmemek için adını protokol listesine yazdırmadan gizlice katılan sağlık bakanı @drfahrettinkoca bu görüntüler sonrası, bugünkü Ankara AKP kongresine “estetik ameliyat” yaptırıp tanınmadan katılması gerekiyor.

Ceylan Ertem: Bir tur aracında, el işaretini de şunlarla değiştir mesela, biz olsaydık, büyük cezalar yerdik müzisyen arkadaşlarım.

Müzik grubu Redd: sahne emekçileri çaresizlikten intihar ederken. 

Tan Taşçı:  Müzisyenlere sahne alma, gösteri yapma, toplaşma, kıpraşma, oynaşma, para kazanma, hayatını devam ettirebilme, karnını doyurma, mutlu olma izni yok! Bu ablalar, abiler bu halde mitinglerde göbek atıyorlar! Maşallah. O dilinizden düşürmediğiniz Allah her şeyi görüyor dostum

Sosyal medya kullanıcılarının tepkilerinden bazıları ise şöyle: 

Arkasında oturduğu eşini sosyal mesafe yok gerekçesiyle motordan indiren sistem, iş kendisine geldi mi 3 maymunu oynuyor hani mesafe?

Bu çocuğa ceza yazan KAHRAMAN seni yandaki kongre otobüsünde de görmek istiyoruz.

Dağ başındaki Teyzeye güvenlik güçlerini gönderip neden masken yok diyenler, Ankara'nın ortasında otobüste göbek atıp salonları #lebaleb dolduranları görmüyorlar.

İki kişilik motora EVLİ çift beraber bindiği için aralarına mesafe koymaları gerekçesiyle birini indiren sistem; Aralarında 10 cm boşluk olmayan bu insanlar için işlemiyor mu? Burda da adalet kişiye ve adama göre mi uygulanacak? Adalet neden herkese eşit dağıtılmıyor? #lebaleb

Maskesini yanlış taktı diye ceza yazılan çocuğun, gidecek yeri olmadığı için ceza yiyen kağıt toplayıcısının ahında boğulun!

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN