Son dakika! AK Parti'de Genel Başkanvekili sayısı artıyor

Son dakika! AK Parti'de Genel Başkanvekili sayısı artıyor

Son dakika haberi... AK Parti'de bugün gerçekleştirilen 7. Olağan Büyük Kongre'ye ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Genel Başkanvekili sayısının artırılacağını ve partinin en üst karar organı olan MKYK'nın üye sayısının 50’den 75’e çıkarıldığını açıkladı.

AK Parti'de 7. Olağan Büyük Kongre bugün. Kongrenin sloganı "Türkiye için güven ve istikrar" olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongrede 2023 seçimlerine yönelik bir manifesto ve yol haritası açıklayacak. AK Parti tüzüğünün de değişeceği kongrede partinin yeni yönetimi belirlenecek.

GENEL BAŞKANVEKİLİ SAYISI ARTIYOR

Kongreye dair önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, "Bu bizim için bir başlangıç" diyerek, partinin en üst karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üye sayısının 50’den 75’e çıkarılacağını söyledi:

 

"Ekip arkadaşlarımızı tanıdığınızda da yeni yüzler olacak çünkü MKYK'mızın içerisinde, genişlemiş bir kadro olacak. 75 asıl, 35 yedek yönetim kurulu üyesi arkadaşımız olacak, MKYK üyesi arkadaşımız. Tamamen yeni yüzler de var, bir dönem görmediğimiz AK Parti'de tecrübesiyle bu partiyi taşımış isimler de var. Toplumun hemen hemen her kesiminden, kimliğinden isimler göreceğiz, azınlıklardan isimler göreceğiz, kadın arkadaşımız çok fazla olacak, genç arkadaşlarımızı göreceğiz, çok geniş bir toplumsal kesimi kucaklayan isimler göreceğiz."

 

Yeni yönetimin ilk toplantısının bugün saat 17.00'de yapılacağını ardından da 3-4 saat içerisinde MYK'nın da ilan edileceğini belirten Kandemir, tüzükte birtakım değişiklikler görüleceğini, sürpriz denilecek tekliflerin olduğunu ve Genel Başkanvekili sayısının artırılacağını söyledi.

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da kongrede yapılacak tüzük değişikliğiyle genel başkanvekili sayısının 2'ye çıkarılacağını bildirdi.

 

Şu anda partide tek isim AK Parti Genel Başkanvekili olarak görev yapıyor. O isim de Numan Kurtulmuş.

 

20 YILDA 9 KONGRE

AK Parti, 14 Ağustos 2001'de kurulduktan 15 ay sonra girdiği ilk genel seçimde iktidara geldi. 19 yıldır iktidarını sürdüren AK Parti, Türk siyasi tarihine damgasını vurdu. AK Parti, üçü olağanüstü, altısı olağan olmak üzere toplam 9 kongre yaptı.

2019'un Aralık ayında başlayan 7. Olağan Kongre sürecine tüm dünyada etkili olan Covid-19 salgını nedeniyle bir süre ara verildi. Vaka sayılarının azalmasıyla maske, mesafe ve temizlik koşulları dikkate alınarak kısıtlı sayıda kişinin katılımıyla il ve ilçe kongrelerine devam edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN