Akaryakıtta tavan fiyatlara da zam geldi

Akaryakıtta tavan fiyatlara da zam geldi

EPDK'nın, akaryakıt sektöründe geçerli olmak üzere 18 Mart 2021'de başlattığı tavan fiyat uygulamasında benzin ve motorine zam yapıldı. İstanbul ve Ankara'da fiyatlar artarken İzmir'de sabit kaldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK),18 Mart 2021 tarihinde, akaryakıt fiyatlarındaki haksız kar artışı nedeniyle tavan fiyat uygulanması kararı almıştı.

EPDK tarafından açıklamada, tüketicileri korumak, sektörün sürdürülebilir ve rekabetçi yapısını devam ettirebilmek ve ortaya çıkan "kar oyunlarının" tekrarlanmaması amacıyla tavan fiyat uygulanması kararı alındığı duyurulmuş, bu çerçevede il bazında benzin ve motorinin fiyatları kurumun resmi internet sitesinde yayımlanmıştı. 

TAVAN FİYATLARA ZAM GELDİ

Tavan fiyat uygulamasında belirlenen rakamlara bugünden itibaren zam geldi. Bazı illerde benzinin litre fiyatına 3 kuruşa kadar zam gelirken bazı illerde ise değişiklik yapılmadı. Aynı şekilde motorinin litre fiyatına gelen zam da bazı illerde 3 kuruşu buldu.

ANKARA VE İSTANBUL'DA ARTTI, İZMİR'DE SABİT KALDI

Uygulamanın başladığı 18 Mart’ta İstanbul Anadolu yakasında benzinin litresi için belirlenen 7.08 TL’lik fiyat bugünden itibaren 7.09 TL’ye çıktı. Motorinin litre fiyatı ise 6.44 TL’den 6.45 TL’ye çıktı. Avrupa yakasında ise benzin ve motorin fiyatları değişmedi.

İzmir’de benzin ve motorin fiyatlarında bir değişiklik olmadı. Benzinin litresi 18 Mart’ta açıklandığı gibi 7.16 TL’den satılırken, motorinin litresi de 6.52 TL’den satılıyor.

Ankara’da ise benzin ve motorinin litresine 2 kuruş zam yapıldı. Benzin fiyatları Ankara’da 7.13 TL’den 7.15 TL’ye, motorin fiyatları ise 6.49 TL’den 6.51 TL’ye çıkarıldı.

Öte yandan tavan fiyat uygulaması 2 ay geçerli olacak.

GÜNCEL FİYAT LİSTESİ

81 ilin bugünden itibaren geçerli olan güncel fiyat listesi EPDK’nın internet sitesinden yayımlandı.

screenshot-2.jpgscreenshot-3.jpg

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN