Kılıçdaroğlu ve Akşener İstanbul'da buluştu, İmamoğlu için ortak mesaj verdiler

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı açılışında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, İBB Başkanı İmamoğlu'na böyle seslendi: Ne denmişti? 'İstanbul kazanılamaz', kazanıldı. 'Hizmet edemez', ediyorsunuz. 'Para bulamaz.' Beyler tefeci faizi ile borçlanırken siz değeri üzerinden kredi buluyorsunuz. Kılıçdaroğlu da yine İmamoğlu'nun göstererek "Merkezi hükümetten şunu bekliyorum; lütfen belediye başkanlarımıza hiçbir engel çıkarmayın, bırakın onlar kente hizmet etsinler" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın ilk etabının açılış töreninde konuştu.

Feshane Otoparkı Bahçesi'nde düzenlenen törende konuşan Akşener, törene katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"BEYLER TEFECİ İLE BORÇLANIRKEN..."

Bugün bir mutluluk yaşadıklarını belirten Akşener, şunları kaydetti: "Kılıçdaroğlu ile bu Millet İttifakı'nı kurmasaydık, bugün bu hizmet kaça mal olacaktı, bitmiş olacak mıydı? Siz bu güzel hizmetleri yaparken ülkemize bu birlikteliğin nasıl fayda sağladığını gösteriyorsunuz. Ne denmişti? 'İstanbul kazanılamaz', kazanıldı. 'Hizmet edemez', ediyorsunuz. 'Para bulamaz.' Beyler tefeci faizi ile borçlanırken siz değeri üzerinden kredi buluyorsunuz." 

HABERİN GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

Ekonominin ve hizmetin en önemli unsurunun güven olduğunu anlatan Akşener "Tüm engellemelere rağmen bulduğunuz kaynakların usulüne uygun ve imkan ölçüsünde olduğunu hep beraber görüyoruz." ifadelerini kullandı. 

02-003.jpgİYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

"ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN..."

Akşener, İstanbul'da sosyal yardımların insanları tahkir etmeyecek şekilde yapıldığını belirterek, buna kendisinin şahit olduğunu söyledi. 

Yardım yapılan insanların afişe edilmediğini dile getiren Akşener, "O kadar güzel işler oluyor ki bunun neticesi Millet İttifakı'nın oluşturulmasıdır. Millet İttifakı'nın belediye başkanlarından memnunuz. Biz sizlerden razıyız, Allah da sizlerden razı olsun. İstanbullu sizden ve ekip arkadaşlarınızdan razı olsun" diye konuştu. 

"BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA ENGEL ÇIKARMAYIN"

Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada, Akşener'in konuşmasındaki "İstanbul'un, Türkiye'de yaşayan tüm kadınlar için yaşanabilir, nefes aldıkları bir kent olmasını sağlamanızı istiyorum" sözlerine ithafen, bu talebin çalışma arkadaşları tarafından emir olarak telakki edileceğini söyledi. 

CHP'li belediye başkanlarına, "Siz CHP'nin değil, Millet İttifakı'nın belediye başkanısınız." dediğini aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: 

"Bunu rahatlıkla ifade ediyorum. Neden? Onlar eğrisi doğrusuyla bir mirası devraldılar. İstanbul'u Ankara'yı yönetiyorlar, diğer 11 büyükşehirde yönetiyorlar arkadaşlarımız. Onlara söylediğim şuydu; 'Asla şikayet etmeyeceksiniz.' Engel çıkaracaklar doğru. Dünyanın engelini çıkarıyorlar o da doğru. Ama belediye başkanları bütün engelleri aşma azim ve kararlılığını göstereceklerdir. Bu azim ve kararlılığı gösterenlerden birisi de karşımızda oturan değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız." 

04.jpg

"ÇÜNKÜ ŞEFFAF, ÇÜNKÜ HER ŞEY AÇIK..."

Belediye başkanlarının düşük faizle kredi bulduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakı'nın belediye başkanları, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin aldığı faiz oranlarının, borç alırken ödeyeceği faiz oranının altında bir faizle kredi buluyorlar. Çünkü güven duyuluyor, çünkü şeffaf, çünkü her şey açık. Dolayısıyla bu güvenin sürdürülmesi çok önemli ve bu güveni arkadaşlarımız sürdüreceklerdir. Ben buna kesinlikle inanıyorum" dedi.

01-005.jpgCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının tüm ihaleleri kamuya açık yapmalarının, her kuruşun hesabını vermelerinin, belirli aralıklarla toplumu bilgilendirmelerinin çok önemli ve değerli olduğunu belirtti.

"O İNANET HANÇERİNİ ÇEKİP ÇIKARMAK İSTİYOR"

Merkezi hükümetten belediyelere yönelik eleştirilerin de zaman zaman geldiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, her eleştiriyi dikkate almak gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bir yanlış varsa toplumun o çerçevede bilgilendirilmesi lazım ama ben merkezi hükümetten şunu beklerim: İstanbul'a ihanet edildiği söylendi, en yetkili kişi tarafından, 'Biz İstanbul'a ihanet ettik' cümlesi kullanıldı. Şimdi ben şunu ifade etmek isterim. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanım, İstanbul'un bağrına saplanan o ihanet hançerini çekip çıkartmak istiyor. Dolayısıyla merkezi hükümetten şunu bekliyorum; lütfen belediye başkanlarımıza hiçbir engel çıkarmayın, bırakın onlar kente hizmet etsinler. Daha da önemlisi, İstanbul bir beton ormanına dönüştü.

"ENGEL OLURLARSA DA..."

Hak etmiyor İstanbul bir beton ormanını... Yeşillik görmek istiyoruz. Bazı belediyelerde kişi başına düşen yeşil alan sayısı 1 metre. Normalde 14-15 metre olması lazım. Peki, burada yaşayan insanların camdan bakınca bir ağaç görmeye hakları yok mu? Bir kuş görmeye hakları yok mu? Temiz bir hava görmeye hakları yok mu? Kent düzelecek.

Yaşanabilir bir kent yapılacak. İstanbul'da diğer yerlerde ve beton ormanından doğal ormana doğru, ağaca doğru, çiçeğe doğru, bütün yaşayan canlılar için kent yaşanabilir olmak zorunda. Bu yapılacak. Dolayısıyla merkezi yönetim engel çıkarmadığı takdirde daha hızlı yapılacak. Engel çıkarılırsa yine yapılacak. Hiçbir engel ağacı ve doğayı sevmemize engel olmamalı".

KILIÇDAROĞLU HÜKÜMETE SESLENDİ: BIRAKIN...

İMAMOĞLU: TEK YÖNDE 12 BİN YOLCU KAPASİTESİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da tramvay hattının özelliklerini anlatarak, hattın saatte tek yönde 12 bin yolcu kapasitesine sahip olduğunu belirtti.

Haliç kıyısının tarihi ve turistik önemine vurgu yapan İmamoğlu, "Bugünkü tramvayın şöyle bir rolü olacak. Sirkeci'den Alibeyköy'e kadar bu bölgenin insanlarını taşıdığı kadar bu güzelim coğrafyanın turistik misyonuna da inanılmaz bir hizmet edecek. Biz tramvayın geçtiği bu yakayı, belirli bölgelere iskeleler inşa edip deniz ulaşımıyla beraber karşı yakayla buluşturarak oradaki müze ve etkinlik alanlarıyla da bir araya getireceğiz" diye konuştu.

03.jpgİBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

İmamoğlu, ayrıca Haliç'in iki kıyısında toplam 3,1 milyon metrekarelik yeşil alanın da bölgenin doğası ve manevi yapısına uygun şekilde yeniden tasarlanacağını bildirdi.

Devam eden metro çalışmalarına da değinen İmamoğlu, hedeflerinin yıllık 5 kilometre metro hattı yapmak olduğunu kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN