Ali Babacan: Siyasetin finansmanı bizde 'cepler'in doldurulması

Ali Babacan’ın Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gençlerle yaptığı buluşmada çarpıcı açıklamalar yaptı. Parti çalışmaları ve izleyecekleri politikalarla ilgili de soruları cevaplayan Babacan siyasetin finansmanıyla ilgili düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi.

Eski Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Ali Babacan 30 farklı üniversiteden öğrencilerle buluştu. O anlara ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Babacan, "30 farklı üniversiteden öğrencilerimizle buluştuk. Ülkemizin temel sorunlarını ve çözüm yollarını değerlendirdiğimiz etkinliğin hatıra fotoğrafını buraya bırakıyorum. #sizidinliyorum" ifadesini kullandı.

53 yaşındaki Ali Babacan, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden üniversite birincisi olarak mezun oldu.

1990 yılında Fulbright bursunu kazanıp yüksek lisansını ABD'de Northwestern Üniversitesi Kellogg School of Management'de işletme dalında tamamlayan Babacan iki yıl süreyle ABD'de finans sektöründe çalıştıktan sonra iş yaşamını Ankara'da özel sektörde sürdürdü.

AKP'nin kurulmasıyla birlikte siyasete giren Babacan, 2001 yılında AKP Kurucu üyesi ve MKYK üyeliği görevleri üstlendi.

22, 23 ve 24. Dönemde Ankara Milletvekili seçilen Babacan, 58. ve 59. hükümetlerde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı, 61 ve 62. hükümette Başbakan Yardımcılığı görevini yürüttü.