Alican Sabunsoy kimdir? MasterChef programında eleme potasına girdi

Alican Sabunsoy kimdir? MasterChef programında eleme potasına girdi

Masterchef Alican Sabunsoy eleme potasına giren isimlerden biri oldu. Sevilen yarışmacının eleme potasına girmesinin ardından “Alican Sabunsoy kimdir?” sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı.

İşte “Alican Sabunsoy kimdir, nereli ve kaç yaşındadır?” sorularının yanıtı ve detaylar…

ALİCAN SABUNSOY KİMDİR?

Masterchef yarışmacısı Alican Sabunsoy, 5 Ocak 1991’de Adana’da doğdu. İlk öğrenimini Adana’da tamamlayan Alican Sabunsoy, daha sonra Mersin Üniversitesi’nde Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünü okudu.

Bu üniversitede tanıştığı bir şef aracılığıyla mutfağa ilgi duyan Sabunsoy, okulun ikinci yılında çalışmaya başladı.

Mutfağın büyülü dünyasından etkilenen Alican Sabunsoy, eğitimini yarıda bıraktı ve yoluna aşçı olarak devam etti.

Kendini geliştirmek için sık sık farklı mutfaklarda deneyimler yaşayan yarışmacı, MasterChef yarışmasına katılmadan önce Adana’da şefliğini yaptığı Uzak Doğu restoranından ayrılarak İstanbul’a taşındı.

MASTERCHEF YARIŞMACISI ALİCAN SABUNSOY (İLK TANIŞMA)

ALİCAN YEMEĞİ VE TAVRIYLA SOMER ŞEFİ ETKİLEDİ

 

MASTERCHEF NEDİR?

Masterchef, kelime anlamı olarak Dünya Aşçılar Federasyonu tarafından seçili aşçılar için kullandığı bir terimdir.

Yapılan 2 aşamalı sınavdan geçen eğitimli aşçılar, %80 bir başarı sağladığı durumda bu unvanı almaya hak kazanır.

İleri düzey aşçılar için kullanılan “Masterchef” Acun Medya tarafından televizyona taşınan, heyecan ve rekabet dolu iştah açan bir yemek yarışmasıdır.

Türk mutfağı ve çeşitli ülkelerin mutfağından lezzetleri sunan bu yarışmada, seçilen yarışmacılar belirli bir süre içinde istenilen tarifi hazırlar.

19-12/23/alican-sabuncu.jpg

Herkes için eşit bir süre ve malzeme verilir. Kişisel çalışma ortamında hazırlanan tarifler, süre bitiminde olduğu gibi jüriye sunulur.

Kimi zaman tam kimi zaman eksik hazırlanan yemekler, jürinin beğenisinden geçer. Jürinin dikkatini çeken kişiler bir sonraki eleme için kalma şansı yakalarken; başarısız olan 1 kişi de elenir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN