Alman Büyükelçiliği’ne Deniz Yücel için ziyaret izni 

Alman Büyükelçiliği’ne Deniz Yücel için ziyaret izni 

Türkiye,  yaklaşık 50 gündür gözaltında bulunan Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel için Alman büyükelçiliği’ne ziyaret  izni verdi.

KARAR/BERLİN

İznin verildiği haberini Alman Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sebastian Fischer duyurdu. Fischer, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bu ziyaret için çaba sarf ettiğinin görüldüğünü belirterek “Kendisine teşekkür ederim’’ dedi. Fischer, ziyaret izninin sadece bir kereye mi mahsus olduğu yönündeki soruya “Buna bakacağız. Başkonsolosluğumuz aracılığı ile Yücel’e mümkün olan tüm desteği vereceğiz’’ dedi. 

Deniz Yücel aynı zamanda Türk vatandaşı da olduğu için, Türkiye’nin Almanya’ya resmen bu izni vermesi gerekmiyor. Ancak Alman kamuoyu başta Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier ve Başbakan Angela Merkel olmaz üzere Yücel’in ziyaret edilebilmesi için talepte bulunmuştu. Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de geçen cuma Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na  ziyaret izni için tekrar ricada bulunduğunu ve bunu Mart başında Başbakan Binali Yıldırım’ın mevkidaşı Merkel’e verdiği söze dayandırdığını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN