Alman Radyo ve Televizyon vergisini ödemeyen kadın hapis cezası aldı

Alman Radyo ve Televizyon vergisini ödemeyen kadın hapis cezası aldı

Almanya'da yaşayan 46 yaşındaki Sieglinde Baumert izlemediği televizyon için vergi ödemek istemedi. Uyarılara rağmen borcunu ödemek istemeyen Baumert iş yerindeyken polisler tarafından tutuklanarak gözaltına alındı.

[Karar]

46 yaşındaki Sieglinde Baumert evinde televizyon bulundurmadığı için Almanya'da ödenen Radyo ve Televizyon vergisini ödememek için uzun yıllar çaba sarf etti. Uyarı mektuplarına aldırış etmeyen Baumert şubat ayında işyerinde polisler tarafından tutuklanarak gözaltına alındı. Gözaltı süresinden sonra hapishaneye sevk edilen Baumert "Evimde kullanmadığım bir şey için para ödemem" dedi.

Şubat ayından bu yana cezaevinde olan Baumert "İstedikleri kadar beni burada tutsunlar ben yine de o parayı ödemeyeceğim" diye sert çıktı. 

190 euroluk vergiyi ödememekte kararlı olan Baumert Alman yasalarına göre en geç altı ay sonra cezaevinden çıkarılacak. O zamana kadar kitap okuyacağını dile getiren kadın hükümete karşı boyun eymeğeceğini ve sonuna kadar savaşacağını söyledi. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN