Almanlar'dan evsizler için hayat kurtaran proje

Almanlar'dan evsizler için hayat kurtaran  proje

Alman tasarımcılar sokaklarda yaşayan evsizler için donmaya karşı uyku kapsülü üretti. Uyku Kapsüllerin soğuğa karşı dayanıklılık testlerinden başarıyla geçmesi durumunda Almanya'nın her yerinde kullanılabileceği açıklandı.

Almanlar, sokakta yaşayan evsizler için soğuğa karşı korunaklı uyku kapsülleri tasarladı.Evsizleri barındırmak amacıyla tasarlanan kapsüller, rüzgar ve su geçirmez özelliklere sahip.

İndenpendent Türkçe'nin yayımladığı habere göre, iki kişinin sığabildiği ahşap ve çelik kabinler soğuğa, rüzgara ve neme karşı koruma sağlıyor. Bu uyku kapsüllerinde temiz hava sirkülasyonu da mevcut.

Kapsüller, Münih eyaletinin 120 km batısındaki Ulm şehrinde parklara ve evsizlerin yaşadığı bölgelere yerleştirildi. 

Ulm şehir sözcüsünün verdiği bilgilere göre, mahremiyet sağlamak için kapsüllerde kamera bulunmuyor ancak kapıların açılması, bölmenin temizlenebildiğinden emin olmak için kullanımdan sonra bölmeyi kontrol eden sosyal hizmet çalışanlarını uyaran ve de bu benzersiz barınma biçimini kullanan herkese yardım sağlayan bir hareket sensörünü tetikliyor.

Kapsüller ayrıca güneş panelleriyle donatılmış ve bir radyo ağına bağlanarak sakinlerinin mobil ağlara bağımlı olmadan iletişim kurmasına olanak tanıyor.

Tasarımcılar "Ulmer Nest" adını verdikleri uyku kapsülünü psikolojik nedenlerle veya evcil hayvanlarının olması sebebiyle  barınaklarda kalamayanları düşünerek yaptıklarını belirtti.

'ULMER NEST' TEST AŞAMADINDA

Ulmer Nest'in donmaya karşı testlerinin devam ettiği, sonucun olumlu değerlendirilmesi neticesinde ülke çapında kullanılabileceği açıklandı.

Kapsülü geliştiren ekip, bunun daha geleneksel bir pansiyonda veya konaklama tesisinde kalmaya alternatif olmadığını, açık havada uyumaya alternatif olduğunu belirtiyor.

Ekip bunu "acil durumlar için son çare" seçeneği olarak tanımlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN