Alpay Özalan kimdir? CHP'li Engin Özkoç'u Alpay Özalan mı yumrukladı?

Alpay Özalan kimdir? CHP'li Engin Özkoç'u Alpay Özalan mı yumrukladı?

Dün TBMM'de AK Partili vekiller ile CHP'li vekiller arasında arbede çıktı. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, basın toplantısında kullandığı sözler nedeniyle Meclis'te yaşanan kavgada kafasına aldığı yumrukla yaralandı. Milletvekili mazbatası aldığı günlerde "Cumhurbaşkanımıza hakaret eden olursa karşısına benim çıkacağımdan şüpheleri olmasın" sözleriyle dikkat çeken AK Partili Alpay Özalan'ın, yaşanan arbedede yer alıp almadığı merak edildi. Vatandaşlar, Alpay Özalan kimdir, kaç yaşında? Alpay Özalan ne zaman milletvekili oldu sorularının yanıtlarını merak ediyor. Detaylar haberimizde...

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un dün yaptığı basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle Meclis'te AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında kavga çıktı. Yaşanan arbedede yaralanan Engin Özkoç'un başına isabet eden yumruğun AK Partili Alpay Özalan tarafından atıldığı ileri sürüldü. Haberler, akıllara Özalan'ın TBMM'ye girdiği dönemde "Cumhurbaşkanımıza hakaret eden olursa karşısına benim çıkacağımdan şüpheleri olmasın" sözlerini akıllara getirdi.

İddiaların ardından vatandaşlar, "Alpay Özalan kimdir", "Alpay Özalan ne zaman milletvekili oldu", Engin Özkoç Alpay Özalan yumruk" konu başlıklarını internette aratmaya başladı.

ALPAY ÖZALAN KİMDİR?

Eski milli futbolcu Özalan, 29 Mayıs 1973 yılında İzmir'de Mustafa ve Esma çiftinin çocuğu olarak dünyaya geldi. Futbol kariyerine Altay takımında başlayan Alpay sırasıyla; Beşiktaş, Fenerbahçe, Aston Villa (İngiltere), İncheon United (Güney Kore), Urawa RedDiamonds (Japonya) ve FC Köln (Almanya) de oynadı.

FAIR PLAY ÖDÜLÜNÜ ALAN TEK TÜRK

Alpay Özalan, 1992 yılından 2008 yılına kadar Millî Takım'da top koşturdu ve Millî Takımlar formasını 127 defa giydi. 1993 Akdeniz Olimpiyatları'nda şampiyonluk elde etti. 1996 yılında Dünya Olimpiyat Fair Play ödülünü alan ilk ve tek Türk futbolcu olarak tarihe geçti. Aynı zamanda İngiltere'ye transfer olan, Premier Lig'de forma giyen ilk Türk futbolcudur.

ASYA'NIN EN İYİ DEFANS OYUNCUSU SEÇİLDİ

2002 Dünya Kupası'nda üçüncülük kupa maçının kadrosunda yer alarak 2002 FIFA World Cup All Star Team'e giren tek Türk futbolcusu Alpay, Japonya'da en iyi yabancı futbolcu ve Asya'nın en iyi defans oyuncusu seçildi. 2002 Dünya Kupası'ndaki performansı nedeniyle Devlet Üstün Hizmet Madalyası'nı almaya hak kazandı. Almanya'nın ünlü ansiklopedisi Fussballer tarafından futbol tarihinin gelmiş geçmiş en önemli 1000 futbolcusu arasında gösterildi. Futbolculuk kariyerini 2008 yılında Almanya'da bitirerek teknik direktörlük kariyerinde çeşitli kulüplerde görev aldı, son olarak Ümit Millî Takım Teknik Direktörlüğü görevini yürüttü. 23 Haziran 2016 tarihinde 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor'da teknik direktörlük görevine başladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir milletvekili olan Alpay Özalan, Cansel Özzengin ile evli ve 2 çocuk babasıdır.

ALPAY ÖZALAN'DAN ENGİN ÖZKOÇ'A TWEET

AK Partili milletvekili Alpay Özalan, bu olaylardan hemen önce sosyal medya hesabından, "Katil Esed'e vurdukça, ses CHP'den geliyor. Sürekli Türkiye düşmanlarından yana olup bir de onur, haysiyet ve şereften bahsediyorlar. Biz birinci dünya savaşında 7 düvelle mücadele ederken, sırtımızdan hançerleyen çeteciler vardı. Şimdi de CHP ve Engin Özkoç gibiler var" paylaşımında bulundu ve hemen ardından da, "Esed Rejimi'nin vurulmasını sindiremeyen ve ipini koparan CHP, Cumhurbaşkanımızı hedef alıyor adice. Ölümüne Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındayız. Kendini bilmez Engin Özkoç ve onun gibilere her yerde ve ortamda haddini bildireceğiz. Siz gidin, sahipleriniz gelsin!" ifadelerini kullandı.

Bu sözlerin ardından Özkoç'u, Alpay Özalan'ın yumrukladığı ileri sürülürken akıllara da AK Parti'li vekilin Meclis'e ilk geldiği günlerde Fair Play ödülü ile ilgili bir soru üzerine söylediği sözler geldi. Alpay bu konuşmasında "Cumhurbaşkanımıza hakaret eden olursa karşısına benim çıkacağımdan şüpheleri olmasın" demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN