Alpcan Çelik kimdir, nereli, kaç yaşında? Ayasofya Camii'nin en genç müezzini

Alpcan Çelik kimdir, nereli, kaç yaşında? Ayasofya Camii'nin en genç müezzini

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya için 3 imam ve 5 müezzin atadıklarını söyledi. Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Ayasofya'nın başimamı olurken, Alpcan Çelik müezzin olarak atanan isimlerden biri oldu. Edirne Selimiye Camii'nde imam hatiplik yapan Alpcan Çelik, Ayasofya Camii'nde görev yapacak. İşte, 'Alpcan Çelik'in biyografisi'...

'Alpcan Çelik kimdir, nereli, kaç yaşında?', 'Ayasofya Camii müezzinleri belli oldu mu?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. 24 Kasım 1934 günü Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye çevrilen Ayasofya, Danıştay'ın müze statüsünü kaldırmasının adından 24 Temmuz 2020 kılınacak cuma namazıyla yeniden ibadete açılacak. Ayasofya Camii'nin 5 müezzininden biri olan 'Alpcan Çelik'in hayatı' merak ediliyor. Detaylar haberimizde...

ALPCAN ÇELİK KİMDİR?

1993 yılında dünyay gelmiştir. Küçük yaşlarında Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrenmiş ve kısa sürede Kuran-ı Kerim'in tamamını ezberleyerek hafızlık belgesini almıştır.

Alpcan Çelik, kıraat derslerini İstanbul Bahçelievler'de bulunan Hafız Ali Camii Kur'an Kursu'nda almıştır.

Son olarak Edirne Selimiye Camii imam hatibi olarak görev yapmakta olan Hafız Alpcan Çelik, 2014 yılında TRT'nin düzenlediği Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışmada birinci oldu.

ALPCAN ÇELİK KAÇ YAŞINDA?

1993 doğumlu olan Ayasofya-i Kebir Camii'nin yeni müezzini, 2020 yılı itibariyle 27 yaşındadır.

AYASOFYA CAMİİ İMAMLARI VE MÜEZZİNLERİ KİM?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya'da 3 imam ve 5 müezzinin görev alacağını açıkladı.

Ayasofya'nın yeni imamları; Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Ferruh Muştuer ve Bünyamin Topçuoğlu olurken, Ayasofya'nın yeni müezzinleri ise; Mehmet Hadi Duran, İbrahim Çoban, Şükrü Asıleren, Alpcan Çelik, Rıdvan Akbaş olarak belirlendi.

Son dakika haberlerini KARAR.com adresinden takip edebilirsiniz.

AYASOFYA CAMİİ İMAMI MEHMET BOYNUKALIN KİMDİR?

AYASOFYA'DA CUMA NAMAZINA DAVETLİ 500 KİŞİ KİM?

AYASOFYA ÇEVRESİNDEKİ AÇIK ALANLARDA NAMAZ KILINACAK NOKTALAR

AYASOFYA CAMİİ AÇILIŞ GÜNÜ HANGİ YOLLAR KAPATILACAK?

AYASOFYA CAMİİ'NDE AYNI ANDA KAÇ KİŞİ NAMAZ KILABİLECEK?

AYASOFYA'DAKİ HZ. İSA VE HZ. MERYEM MOZAİKLERİ NE OLACAK?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN