Amazon Prime nasıl kullanılır, üyelik ücreti ne kadar, hangi diziler ve filmler var?

Amazon Prime nasıl kullanılır, üyelik ücreti ne kadar, hangi diziler ve filmler var?

Amazon Prime nasıl üye olunur, merak konusu oldu. Netflix'in global olarak en büyük rakiplerinden biri olan Amazon Prime Video, Türkiye'de aylık 8 TL abonelik ücretiyle dikkat çekiyor. Dünyaca ünlü birçok başarılı dizi ve filmin yer aldığı online platformda yakın zamanda yerli yapımlar da yer alacak. İşte detaylar...

Amazon Prime Video dizileri ve filmleri, merak konusu oldu. Online dizi-film platformlarına artan ilginin ardından ülkemizde 2020 yılında hizmet vermeye başlayan dijital platform Amazon Prime Video, yoğun ilgi görüyor. Rakibi Netflix'te olduğu gibi yerli diziler ve filmler için hazırlıklarını sürdüren platform, mobil cihazların yanı sıra bilgisayar ve smart tv'lerden izlenebiliyor.

AMAZON PRIME NASIL KULLANILIR?

Amazon Prime Video'ya üye olmak için www.primevideo.com internet adresine ya da Apple Store, Google Play Store, Microsoft Store'dan indirebildiğiniz mobil uygulamaya girerek "30 Günlük Ücretsiz Deneme Süresini Başlat" bağlantısını seçin. Kayıt için gerekli bilgileri doldurun ve içerik kütüphanesine erişin. Üyelik dahilinde sınırsız hızlı kargo, Prime Gaming ile ücretsiz oyunlar ve Twitch aboneliği hakkı kazandığınızı belirtelim.

AMAZON PRIME ÜCRETİ NE KADAR?

30 günlük ücretsiz deneme süresi bulunan Amazon Prime Video'nun aylık ücreti 8 TL olarak belirlendi. Şirketten yapılan açıklamada bu fiyatın geçici değil kalıcı olduğu belirtildi. Uygun fiyatıyla cazip imkanlar sunan Amazon Prime'de 20 binden fazla film ve 2 binden fazla ABD dizisi gibi birbirinden çeşitli birçok dizi ve film bulunuyor. Yerli yapım diziler ve filmlerin hazırlıkları ise sürüyor.

AMAZON PRIME ÜYELERİNE ÜCRETSİZ KARGO HİZMETİ

Bedava ve hızlı kargo hizmetiyle öne çıkan Amazon Prime, geçerli ürünlerde İstanbul, Bursa ve Kocaeli'de 50 TL ve üzeri alışverişlerde aynı gün teslimat hizmeti sunuyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Antalya, Manisa, Bolu ve diğer 10 ildeki üyeler ise harcama limiti olmaksızın ertesi gün teslimat hizmetinden ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

Amazon Prime üyeliğinin amazon.com.tr müşterilerine sağladığı fırsatlar arasında şöyle:

Bedava ve hızlı kargo, elektronikten Bilgisayara, Kitaptan Moda, Ev ve Mutfak ürünlerine kadar binlerce geçerli üründe bedava ve hızlı kargo. Prime Video, Tom Clancy's Jack Ryan, Good Omens, Modern Love ve The Marvelous Mrs. Maisel'i de içeren Amazon Original TV dizilerinin yanı sıra All or Nothing: Manchester City, Steven Gerrard's Make Us Dream ve El Corazón de Sergio Ramos gibi spor belgesellerine ve The Upside, The Aeronauts gibi Amazon Original filmlerinin de bulunduğu geniş film ve dizi yelpazesine Türkçe altyazı seçeneğiyle erişim.

Prime Gaming, League of Legends, Teamfight Tactics, Black Desert Mobile gibi oyunlar ve oyun içi içeriklere erişme avantajınının yanı sıra her ay ücretsiz oyunlar ve Twitch.tv kanalı aboneliği. Özel Fırsatlar, popüler markaların ürünlerinde özel indirimlere erişim. Prime Day, sadece Prime üyelerine özel Amazon'un dünya çapında düzenlediği yılın en büyük indirim günleri Prime Day'e özel indirim ve fırsatlara erişim.

AMAZON PRIME KİMİN?

Prime Video hizmeti, 7 Eylül 2006'da Amerika Birleşik Devletleri'nde Amazon Unbox olarak tanıtıldı. 4 Eylül 2008'de adı Amazon Video on Demand olarak değiştirildi. Unbox adı, Ağustos 2014 itibariyle artık satın alınan anlık videoları indirmek için kullanılamayan yerel programı ifade etmektedir. 22 Şubat 2011'de hizmet, Amazon Instant Video olarak yeniden adlandırıldı.

Amazon Prime Video, amazon.com'un ücretli bir abonelik programıdır. Hizmetleri arasında aynı günde teslimat, online müzik ve video platformu bulunur. Ocak 2020'de Amazon, Prime Video'nun dünya çapında 150 milyondan fazla abonesi olduğunu açıkladı. Dijital platform Eylül 2020 itibarıyla Türkiye'de kullanıma açıldı.

AMAZON PRIME NASIL İNDİRİLİR? GİRİŞ EKRANI

Online dizi-film platformu Amazon Prime Video'ya internet tarayıcısından www.primevideo.com adresinden girilebilir.

Öte yandan Apple Store, Google Play Store ve Microsoft Store'dan indirilebilen uygulaması ile mobil cihazlardan ulaşılabilir. Birçok markanın smart tv'lerinde de Amazon Prime Video uygulaması bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN