6 Temmuz Süper Lig'de lider kim? Süper Lig 30. hafta maç sonuçları ve güncel puan durumu

Süper Lig'de 2019-20 sezonunun son 4 haftasına girilirken kritik viraj geçildi! Şampiyonluk yarışında iddiasını sürdüren Trabzonspor, 30. haftada oynanan Galatasaray deplasmanından 3 puan çıkararak lider Başakşehir ile puan farkını 2'ye indirdi. 'Süper Lig son güncel puan durumu' merak ediliyor. Haftayı puansız kapatan Galatasaray ise puan tablosunda Sivasspor'a geçilerek 4. sıraya geriledi. İşte 30. hafta maç sonuçları...

'6 Temmuz Süper Lig'de lider kim?' sorusunun yanıtnı ve 'Süper Lig 30. hafta maç sonuçları ve güncel puan durumu'nu sayfamızda bulabilirsiniz. Süper Lig'in 30. haftasında 9 maçın 8'i tamamlandı. Galatasaray'ın Trabzonspor'a kaybetmesiyle ligde 4. sıraya yükselme fırsatı yakalayan Beşiktaş, sondan ikinci sırada yer alan Kayserispor ile bu akşam karşı karşıya gelecek. Siyah-beyazlılar 3 puan alması halinde Galatasaray'ı geçerek Avrupa kupaları potasına girecek. İşte 'Süper Lig güncel puan durumu'...

30. HAFTA MAÇ SONUÇLARI

Galatasaray 1 - 3 Trabzonspor
Konyaspor 1 - 0 Rizespor
Kasımpaşa 0 - 0 Sivasspor
Antalyaspor 0 - 2 Başakşehir
Fenerbahçe 2 - 1 Göztepe
Yeni Malatyaspor 0 - 0 Gençlerbirliği
Ankaragücü 1 - 4 Alanyaspor
Denizlispor 0 - 1 Gaziantep FK

6 TEMMUZ 2020 PAZARTESİ

21.00
Kayserispor - Beşiktaş / Arda Kardeşler

SÜPER LİG GÜNCEL PUAN DURUMU

Antalyaspor deplasmanından 3 puanla dönen Başakşehir, 63 puanla ligin zirvesinde yer alıyor. Galatasaray'ı 3-1 mağlup eden Trabzonspor ise 61 puanla ikinci sırada bulunuyor.

Kasımpaşa ile 0-0 berabere kalan Sivasspor 54 puanla üçüncü sırada bulunurken, 30. haftada puan alamayan Galatasaray 52 puanla dördüncü sıraya geriledi. Beşinci sıradaki Beşiktaş, bu akşam kazanması durumunda 50 olan puanını 53'e yükselterek Avrupa kupalarına gitme yolunda önemli bir adım atacak.

Haftayı, evinde ağırladığı Göztepe karşısında aldığı 3 puanla kapatan Fenerbahçe 49 puanla ligde beşinci sırada yer alıyor. 48 puanlı Alanyaspor ise yedinci sırada bulunuyor.

SIRA | TAKIM | PUAN

1) Başakşehir 63
2) Trabzonspor 61
3) Sivasspor 54
4) Galatasaray 52
5) Beşiktaş 50
6) Fenerbahçe 49
7) Alanyaspor 48

GÜNCEL PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

TRABZONSPOR AVRUPA KUPALARINA GİDEMEYECEK

Geçen ay UEFA'nın, finansal fair play kurallarına uymadığı gerekçesiyle Trabzonspor'a verdiği 1 senelik Avrupa kupalarından men cezası nedeniyle, ligde bordo-mavililerden sonra yer alan kulüp Avrupa kupalarına katılacak.

UEFA'nın kararı değişmediği takdirde, ligi beşinci sırada bitiren takım Avrupa kupalarına gitme hakkı elde edecek. Öte yandan Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor'un rakibi olan Alanyaspor da Avrupa Ligi'ne direkt katılabilecek.

TRABZONSPOR'UN MEN CEZASININ DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

SÜPER LİG 31. HAFTA PROGRAMI

Ligin 31. hafta maçları hafta içi günlerinde oynanacak. 32. hafta maçları ise devamındaki hafta sonu günlerinde oynanacak.

7 TEMMUZ 2020 SALI

18.30
Gençlerbirliği - Fenerbahçe / Alper Ulusoy

21.00
Başakşehir - Denizlispor / Abdulkadir Bitigen

8 TEMMUZ 2020 ÇARŞAMBA

18.30
Trabzonspor - Antalyaspor / Halil Umut Meler
Sivasspor - Yeni Malatyaspor / Yaşar Kemal Uğurlu

21.00
Göztepe - Ankaragücü / Fırat Aydınus
Alanyaspor - Galatasaray / Mete Kalkavan

9 TEMMUZ 2020 PERŞEMBE

18.30
Rizespor - Kayserispor / Ali Palabıyık

21.00
Gaziantep FK - Konyaspor / Hüseyin Göçek
Beşiktaş - Kasımpaşa / Ali Şansalan

Son dakika spor haberlerini KARAR SPOR'dan takip edebilirsiniz.

BEIN SPORTS HABER NASIL İZLENİR?

YABANCI OYUNCU KURALI NE ZAMAN DEĞİŞECEK?

ZELJKO BRADOVIC FENERBAHÇE'DEN NEDEN AYRILDI?

EUROLEAGUE 2020-21 SEZONU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Spor Haberleri