Obradovic Fenerbahçe'den neden ayrıldı? (Obradovic kimdir, kaç yaşında ve nereli?)

Obradovic Fenerbahçe'den neden ayrıldı? (Obradovic kimdir, kaç yaşında ve nereli?)

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, sarı-lacivertli yönetimin teklifini kabul etmediğini bildirerek kulüpten ayrıldığını açıkladı. Deprem etkisine neden olan gelişme sonrasında basketbolseverler, 'Obradovic neden ayrıldı?' sorusunun yanıtını internette sıklıkla aratıyor. İşte Avrupa basketbolunun yaşayan efsanesi Zeljko Obradovic'in biyografisi...

'Fenerbahçe Obradovic ile anlaştı mı?', 'Obradovic Fenerbahçe'den neden ayrıldı?', 'Obradovic kimdir, kaç yaşında ve nereli?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. Bu sezon sonunda sözleşmesi sona eren Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic ile sarı-lacivertli yönetim geçtiğimiz hafta masaya oturmuştu. Görüşmelerin neticesi merakla beklenirken, dün gece flaş bir gelişme yaşandı. İşte her iki taraftan yapılan 'ayrılık' açıklaması...

OBRADOVIC FENERBAHÇE'DEN AYRILDI MI?

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nda bir devir sona erdi... Sarı-lacivertli yönetim tarafından dün gece yapılan açıklamada, yeni sözleşme görüşmeleri yaptıkları başantrenör Zeljko Obradovic'in teklifi kabul etmeyerek kulüpten resmen ayrıldığını duyurdu.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nden yapılan açıklama şöyle:

"Bilindiği üzere değerli koçumuz Zeljko Obradovic geçtiğimiz hafta İstanbul’a gelmiş ve yeni sezon planlaması için Başkanımız Ali Koç ve Başkan Vekilimiz Semih Özsoy ile bir araya gelmiştir. Yapılan görüşmelerin ardından koçumuz geçtiğimiz cuma günü ülkesine dönmüş ve son kararını ailesi ile görüştükten sonra vermek istemiştir.

Üzülerek belirtmek isteriz ki, koçumuz bugün itibarıyla yanıtını kulübümüze iletmiş ve bir yıl boyunca takım çalıştırmama kararı almıştır.

Fenerbahçe ailesine 2013 – 2014 sezonunda katılan ve görev yaptığı süre boyunca başta 2017 yılında kazanılan EuroLeague şampiyonluğu olmak üzere, sayısız birçok başarının mimarı olarak, kulübümüzün tarihine adını altın harflerle yazdıran değerli koçumuz Zeljko Obradovic’in bizi üzen bu kararını saygıyla karşılamak durumundayız.

Kazandığı başarılar ve bizlere yaşattığı tarifsiz mutluluklarla Fenerbahçemizin bir efsanesi olan Zeljko Obradovic, her daim ailemizin bir parçası olmaya devam edecektir."

OBRADOVIC'IN FENERBAHÇE'DEKİ BAŞARILARI VE KAZANDIĞI KUPALAR

507 maç
382 galibiyet
5 EuroLeague Final Four
3 EuroLeague Finali
1 EuroLeague Şampiyonluğu
4 Türkiye Süper Lig
3 Türkiye Kupası
3 Cumhurbaşkanlığı Kupası

OBRADOVIC NEDEN AYRILDI?

Fenerbahçe ile yollarını ayıran başantrenör Zeljko Obradovic, kulübün resmi sitesinden ayrılığına dair duygusal bir açıklama yaptı. Sarı-lacivertli kulüple yaptığı yeni sözleşme görüşmelerinin ardından ülkesi Sırbistan'a dönerek ailesiyle fikir alışverişi yaptığını belirten başarılı antrenör, 1 sene boyunca herhangi bir takım çalıştırmama kararı alarak Fenerbahçe'nin teklifini geri çevirdiğini söyledi.

Obradovic'in açıklaması şöyle:

"Geçtiğimiz hafta Başkanımız Ali Koç, Başkan Vekilimiz Semih Özsoy ve Genel Menajerimiz Maurizio Gherardini ile son derece sıcak ve güven veren görüşmeler gerçekleştirdim. Daha sonrasında da Belgrad’a dönmem ve aile ortamımda birkaç gün geçirerek karar almam noktasında kendileriyle mutabık kaldık. Sonuçta ailemle birlikte hayatımın en zor kararlarından birini verdim ve koçluğa bir yıl ara verme kararı aldım.

Harika geçen yedi yılın sonunda, bana verdikleri destek için eski Başkanımız Aziz Yıldırım'a ve yönetimine, mevcut Başkanımız Ali Koç’a, Başkan Vekilimiz Semih Özsoy’a ve yönetime kalbimin en derinliklerinden teşekkür ediyorum. Ayrıca Ülker Ailesi, Doğuş Grubu ve Beko ile diğer tüm iş ortaklarımızın da tüm bu yıllar boyunca bize verdikleri desteklerden bahsetmek istiyorum. Bunun yanı sıra, Maurizio Gherardini tarafından yönetilen ve harika anlar paylaştığımız Erkek Basketbol ofis ekibine de teşekkür ediyorum. Aynı zamanda teknik ekibimdeki tüm koçlara ve sağlık ekibine, birlikte yaptığımız her şey için ve en önemlisi zor anlarda dahi sahip olduğumuz birliktelik için teşekkür ederim. Bir büyük teşekkürü de yedi yıl boyunca birlikte çalıştığımız oyuncularıma gönderiyorum. Elde ettiğimiz harika sonuçlarda en önemli pay sahibi onlardı. Ve elbette özel bir teşekkür de, onlarsız bu işin hiçbir anlam ifade etmediği taraftarlara etmeliyim. Bize bu yedi yıl boyunca her zaman sonsuz destek ve sevgi gösterdiler. Bu süre zarfında, hayatım boyunca unutamayacağım çok fazla anı bana yaşattılar.

Fenerbahçe gibi büyük bir kulübün parçası olmak benim için büyük bir onur ve mutluluktu. Bu, Fenerbahçe için yeni bir başlangıç, bir son değil. Ve eminim ki taraftarlar, bu süreçte de kulübü desteklemeye devam edecek ve eskiden olduğu gibi büyük sportif başarıları kutlama fırsatı yakalayacaklar."

ZELJKO OBRADOVIC KİMDİR?

Avrupa'nın en iyi basketbol antrenörlerinden biri olan Zelimir Zeljko Obradovic, 9 Mart 1960'ta Sırbistan'ın Moravica bölgesindeki Cacak kentinde dünyaya geldi. Sırp antrenör, 5 farklı kulüp ile 9 EuroLeague şampiyonluğu kazandı.

Kulüp düzeyinde başarıların yanı sıra milli başarıları da vardır. 1997 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nı ve 1998 FIBA Basketbol Dünya Kupası'nı kazanmıştır. 2017 Nisan ayında EuroLeague yönetimi tarafından Euroleague Basketbol Danışma Kurulu üyeliğine seçilmiştir.

Obradovic, Fenerbahçe'nin başına 2 Temmuz 2013 yılında geçti. Onunla beraber kulüp, tarihindeki en parlak dönemini yaşadı ve Avrupa'nın sayılı basketbol takımları arasına girdi. Fenerbahçe, EuroLeague'de ilk Final Four, ilk final, ilk şampiyonluk ve 5 kere üst üstte Final Four oynama başarısını onunla gösterdi.

Fenerbahçe, 2016-17 sezonunda EuroLeague'de normal sezonu 5. olarak tamamladı. Ardından Panathinaikos'u deplasman dezavantajına rağmen 3-0 ile eleyerek Final Four'a yükseldi. İstanbul'da, Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki Final Four mücadelesinde Real Madrid'i eleyerek finalde Olympiakos'un rakibi oldu. Final maçını 80-64'lük skorla kazanan Fenerbahçe, EureoLeague'de şampiyon oldu ve bunu başaran ilk Türk takımı olarak spor tarihine geçti.

Aynı sezon Türkiye Basketbol Süper Lig'de ise sadece 2 mağlubiyet aldı ve sezonu lider tamamladı. Çeyrek finalde TOFAŞ ve yarı finalde Darüşşafaka'ya da mağlup olmayan Fenerbahçe, ligi kinci bitiren Beşiktaş ile finalde karşılaştı ve rakibini 4-0 ile geçerek şampiyon oldu. Böylelikle Süper Lig'de oynadığı 39 maçta 37 galibiyet aldı. (Son 30 galibiyeti ise üst üste idi) Sarı-lacivertli kulüp, 2016-17 sezonunu Cumhurbaşkanlığı, EuroLeague ve Basketbol Süper Lig'de şampiyon olarak 3 kupayla kapattı. Obradovic ise EuroLeague'de 'Alexander Gomelsky Yılın Koçu Ödülü'ne layık görüldü.

23 Haziran 2020 tarihinde Fenerbahçe, Sırp başantrenör ile yolların ayrıldığını açıkladı.

OBRADOVIC KAÇ YAŞINDA?

1960 doğumlu olan Obradovic, 2020 yılı itibariyle 60 yaşındadır.

EuroLeague 2016-17 sezonu Final Four finali Fenerbahçe-Olympiacos maçı / 21 Mayıs 2017 - Siirt Kent Meydanı

Son dakika spor haberlerini KARAR SPOR'dan takip edebilirsiniz.

FENERBAHÇE SARUNAS JASIKEVICIUS İLE ANLAŞTI MI?

MAURIZIO GHERARDINI'DAN FENERBAHÇE KARARI!

EUROLEAGUE 2020-21 SEZONU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN