Burçlar mı değişti? Kimler yılan burcunda? NASA yeni burç tarihlerini açıkladı

Son birkaç senedir astroloji dünyasını yakından izleyenlerin devamlı karşı karşıya kaldığı "burçlar değişti" iddiası bir defa daha gündeme geldi. Farklı kaynaklardan paylaşılan “burçların tarihi değişti, burçların sayısı 13’e yükseldi” haberlerinin kaynağını da NASA tarafından yayınlanan bir blog yazısına dayandırıldı.

Söz konusu iddiaların ardından ‘NASA’ etiketi Twitter’da TT oldu. Sosyal medya kullanıcılar, ‘’Burçlar mı değişti? Kimler yılan burcunda? Burç tarihleri mi değişti?’’ tarzında sorulara cevap aramaya başladı. İddialara göre; yeni burç yılan burcu oldu ve burç tarihlerinde de değişiklik yaşandı…

BURÇLAR MI DEĞİŞTİ?

NASA'nın dünyanın yer ekseninin 3 bin sene öncesine göre değiştiği bilgisini yayınlamasının
arkasından, astroloji dünyasında burçların da zamansal olarak tarih değiştirdiğine dair iddialar yükseldi. Böylece burçların tarihleri de değişmiş oldu.

NASA DUYURMUŞTU

Burçların değiştiği iddiası devamlı gündeme gelse de NASA tarafından geçen senelerde yapılan açıklamayla bu iddialar yalanlanmıştı. Bu iddiaların arkasından resmi blogu Tumblr'dan açıklama yapan NASA, "Astronomi uzaydaki her şeyi kapsayan bir bilimsel çalışmadır" ifadelerini paylaştı

Astronomi ve astrolojinin birbirine karıştırılamaması gerektiğinin uyarısında bulunan NASA, "Astroloji bilim değildir" açıklamasına yer verdi. Bu tartışmanın bilim ile uzaktan yakından alakası bulunmadığına dikkati çeken NASA, bu iddiayı da bilimsel bulmayarak dolaylı yoldan yalanlamış oldu.

Söz konusu değişime göre, 12 değil 13 adet burç olması gerekiyor. İşte o iddiaya göre değişen burçlar...

KOÇ: 18 Nisan-13 Mayıs

BOĞA: 13 Mayıs-21 Haziran

İKİZLER: 21 Haziran-20 Temmuz

YENGEÇ: 20 Temmuz-10 Ağustos

ASLAN: 10 Ağustos-16 Eylül

BAŞAK: 16 Eylül-30 Ekim

TERAZİ: 30 Ekim-23 Kasım

AKREP: 23 Kasım-29 Kasım

YAY: 17 Aralık-20 Ocak

OĞLAK: 20 Ocak-16 Şubat

KOVA: 16 Şubat-11 Mart

BALIK: 11 Mart-18 Nisan

YILAN: 29 Kasım-17 Aralık

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kanlı ay tutulması ne zaman, saat kaçta başlayacak? Türkiye’den görülecek mi?

Güncel Haberleri