Bakan Nebati'den bankacılık sektörüne ilginç yorum: Son derece sağlıklı

Son iki yıldır iktidarın uygulamaya aldığı ekonomi politikalarından henüz olumlu bir sonuç alınamazken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, BDDK'nın şubat ayı bankacılık verilerine ilişkin, "Bankacılık sektörümüzün güçlü sermaye yapısı, yüksek aktif kalitesi ve karlılık oranlarıyla son derece sağlıklı bir görünüme sahip olduğunu teyit ediyor" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu hafta Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan şubat ayı bankacılık verilerine ilişkin, sosyal medya hesabından ilginç yorumlarda bulundu.

Bakan Nebati, Merkez Bankası’nın döviz alım satımında sınırlama getirmesi ve faiz üst sınırı tanımlayıp ek menkul kıymet tesisi şartı getirmesi gibi adımlarıyla zora düşen bankacılık sektörün hakkında yaptığı açıklamada, "BDDK tarafından bu hafta açıklanan şubat ayı bankacılık verileri, bankacılık sektörümüzün güçlü sermaye yapısı, yüksek aktif kalitesi ve karlılık oranlarıyla son derece sağlıklı bir görünüme sahip olduğunu teyit eder niteliktedir" dedi.

'KERAMETİ KENDİNDEN MENKUL SIKI PARA POLİTİKALARI'

Bakan Nebati, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

"Unutulmamalıdır ki bankacılık sektörümüz tüm bu sağlıklı görünümünü, küresel piyasalarda yakın zamanda uygulanan kerameti kendinden menkul sıkı para politikalarının bir neticesi olarak finansal sistemin içine düştüğü zorlu koşullar altında elde etmeyi başarmıştır. Ayrıca, bankacılık sektörümüzün küresel finansal piyasalarla entegre yapısı, kalifiye insan kaynağı ve teknolojik uygulamalardaki öncü aksiyonları ülkemizi bu alanda giderek daha da ön plana çıkarmıştır. Tüm dünyanın içinden geçtiği mevcut zorlu küresel koşullara rağmen, bankacılık sektörümüzün ortaya koymayı başardığı sağlıklı gelişimi de arkasına alan ülkemiz, Türkiye Yüzyılı hedeflerine doğru sağlam ve kararlı adımlarla ilerlemeye devam ediyor."

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri