Balıkesir esnafından 'Dolabı çalıştıramıyoruz' isyanı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın Balıkesir'de ziyaret ettiği bir kahvehane esnafı, kira ve elektrik faturalarından yakındı. Esnaf, "Dolap çalıştırmıyoruz, yazın nasıl olur bilmiyorum" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Balıkesir'in Havran ilçesindeki sanayiyi ziyaret etti, esnafın sorunlarını dinledi. Akın’ın ziyaret ettiği bir kahvehaneci, kiranın 800 lira, elektrik faturasının ise 1080 lira olduğunu söyledi. Havranlı esnaf, “Dolap çalıştırmıyoruz, yazın nasıl olur bilmiyorum” dedi.

Sanayicilerin kan ağladığını söyleyen CHP’li Akın, şunları dile getirdi:

“Buranın tıklım tıklım olması lazım. İş yok, güç yok, para yok, hiçbir şey yok. Esnaf kaderiyle baş başa bırakılmış. Görmüyorlar, duymuyorlar, duymak istemiyorlar. İş yerlerinin kiralarını ödeyemiyorlar. Hayat pahalılığı almış başını gitmiş. Havran’da, Balıkesir’de, Türkiye’de; esnafımız kendi kaderine terk edilmiş durumda. Vatandaşlarımız akşam evlerine götürecek ekmek alamıyorlar.”

Akın, bir kahvehanede “kiranın ne kadar olduğunu” sordu. Esnaf, kiranın 800 lira olduğunu söyledi. Akın’ın sorusu üzerine esnaf, elektrik faturası için “Önceden 450-500 (lira) ancak geliyordu. Şimdi 1080 (lira). Dolap çalıştırmıyoruz” dedi. Kahvehanedeki bir başka çalışan ise “Yazın nasıl olur bilmiyorum” diye ekledi.

Akın ise “Beşli çetelere’ milyarlarca lirayı destek yap. Bir günde, bir dakikada; el kaldırarak milyarca lira vergi borcunu sil, at. Ama bu benim kardeşim elektrik faturasını ödeyemeyince kes, at” değerlendirmesini yaptı.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (12)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den esnaf ziyareti
Savaş, hazır giyimi de vurdu: Siparişler iptal ediliyor, kaygılıyız
Halk pazarcıya, pazarcı vekile isyan etti: Çocuğumun kumbarasını bozdurdum

Ekonomi Haberleri