Emeklilere zam için 1 Ekim müjdesi! SGK'lılar ve Bağ-Kur'lulara Bakan Işıkhan duyurdu: Erdoğan söz verdi...

Emeklilere zam için 1 Ekim müjdesi! SGK'lılar ve Bağ-Kur'lulara Bakan Işıkhan duyurdu: Erdoğan söz verdi...

Emeklilerin beklediği müjdeli haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. 1 Ekim tarihini işaret ederek emekli zammını değerlendirdi. SGK'lı ve Bağ-Kur'lu emeklilere verilen müjde ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği söze dikkatler çekildi. İşte tüm detaylar...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile arasında geçen sohbeti paylaştı. Konuşma esnasında emeklilere yapılan zammın yetersiz olduğu belirtildi. Emeklilerin geçmişte yaşadığı zorluklara karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hizmetlerine dikkat çekti. Temmuz ayında gelen emekli zammı ile birlikte emeklilerin beklediği zam oranları gelmedi.

EMEKLİLERİN YÜZÜ GÜLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere verilen sözün ardından, “Erdoğan söz verdiyse yapar” anlayışına Vedat Işıkhan'da katıldı. Vedat Işıkhan, muhabbeti esnasında emeklilere dair Cumhurbaşkanı tarafından verilen talimatlara göre çalışmaların sürdüğünü belirtti. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Cumhurbaşkanına sunularak, detaylar paylaşılacak.

AK Parti hükümeti olarak işçilerin, memurların ve emeklilerin enflasyon karşısında ezdirilmeyeceğinin altını çizdi. Belirtilen anlayışta ilerleyeceklerini belirten Işıkhan, "Emeklilerimiz bizim için çok önemlidir. Zira yıllarca ülkemizin üretimine, çalışma hayatına katkı sağlamışlardır. Bu bakımdan emeklilerimiz için düzenlemeler yapmak hükümetimizin temel politikalarından biridir” sözlerini kullandı.

4verjawdczdjoc0uiyzf8mv9earsy9oh-body

EMEKLİ ZAMMINDA 3 ALTERNATİF

Emeklilere dair çalışmaların sürdüğü günlerde 1 Ekim tarihi işaret edildi. Meclisin açılmasıyla birlikte Kabine'de görüşülen çalışmalar Meclise sunulacak. Zam konusunda dair 3 senaryo için hazırlık yapılırken, seyyanen zam, taban ücretin güncellenmesi ve oransal bir artış yapılması yönünde çalışmalar sürüyor.

Cevdet Yılmaz'ın başkanlığı ile çalışmalar geliştirilirken, son hali Meclis'e sunulacak. Işıkhan'ın açıklamalarına göre, "Kulağıma daha çok seyyanen zam geliyor." detayını paylaştı.

114-t2h7-3

ZAM NE ZAMAN GELECEK?

Milyonlarca emeklinin beklediği zam müjdesine dair detaylar geldi. Merakla araştırılan, "Emekli maaşlarına zam uygulaması ne zaman olacak?" sorusu cevaplandı. Zamların 2024 yılının ocak ayında mı yoksa yıl başı gelmeden emeklilerin maaşına yansıtılıp yansıtılmayacağı merak konusu oldu.

Meclis'te tartışılacak konu üzerine yasal düzenlemedeki tarihin geçerli olacağı belirtiliyor. Son gelişmelere göre emekli zammı yeni yıla bıraklımadan, emekli maaşlarına yansıtılacak tahmin ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN