Prof. Dr. İzzet Özgenç daha önce özür dilediği 'OHAL' çıkışını tekrarladı

Türkiye Bilimler Akademisi Asli Üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç, döviz kurundaki yükselişin aylardır durmaması nedeniyle piyasalarda oluşan kötüye gidişat sonrası hükümetin Anayasa'nın 119. maddesine göre OHAL kararı alabileceğini iddia etmişti. Özgenç, daha önce yaptığı, "Olağanüstü hal kaçınılmaz olabilir" çıkışını yineledi.

Döviz kurundaki sert yükselişle Türk Lirası'nda yaşanan büyük değer kaybının ardından, AK Parti'ye ceza kanunlarının hazırlanmasında öncülük eden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da sık sık görüşlerine başvurduğu bilinen Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç, daha önce Twitter hesabından 'OHAL' uyarısında bulunmuştu.

'OLAĞANÜSTÜ HAL KAÇINILMAZ OLABİLİR'

Özgenç, "Olağanüstü hal kaçınılmaz olabilir" çıkışını bir kez daha dile getirdi. Özgenç, twitter paylaşımda, "Türkiye, adı konmamış olsa bile, ağır ekonomik bunalım sebebiyle olağanüstü hali yaşamaktadır. Süreç devam ederse, güvenlik sebebiyle olağanüstü hal kaçınılmaz olabilir. Vatandaş duyarlılığımla, sorunla ilgili olarak TBMM’ye Genel Görüşme çağrımı tekrar etme gereğini duyuyorum. Olağanüstü hal önerisinde bulunulmuyor. İhmalin ve yapılan yanlışlarda ısrar edilmesinin muhtemel sonuçlarına endişeyle işaret ediliyor. En zor günlerde bile millet olarak çözümün aranacağı yer, Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir." ifadelerini kullandı.

'Ağır ekonomik bunalım OHAL getirebilir' söyleminde bulunan ve daha sonrasında özür dileyen Prof. Dr. İzzet Özgenç, 'seçimlerin ertelenmesi' çıkarımı yapılmasının yanlış olduğunu söylemişti.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (33)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Prof. Dr. İzzet Özgenç'ten çarpıcı iddia: Halkbank ve Vakıfbank’ın hisseleri nerede?
Prof. Dr. İzzet Özgenç'ten TBMM'ye genel görüşme çağrısı: Sorun yönetim değişse de çözülemez!
'Ağır ekonomik bunalım OHAL getirebilir' diyen Prof. Dr. İzzet Özgenç özür diledi

Ekonomi Haberleri