Seçim bitti zamlar bitmedi! Un fiyatlarına zam kararı çıktı: Bu fiyatlardan sonra kimse market yüzü göremeyecek

Çiftçileri sevindiren o açıklama vatandaşı pek de sevindirmedi. Buğday alım fiyatlarının belli olması ile birlikte un fiyatlarına %21,4 oranında zam yapılacağı duyuruldu. Sektör yetkilileri un fiyatlarını zamlanması durumunda önümüzdeki 2 aya kadar makarna fiyatlarına da zam yapılacağını açıkladı.

Seçim bitti zamlar bitmedi. Buğday alım fiyatlarına yapılan artış kapsamında un fiyatlarına da zam yapılacağı duyuruldu. Marketteki un fiyatları ile birlikte makarna fiyatlarına da zam yapılması beklenirken ekmek fiyatlarında da artış yaşanacak. İstanbul'daki Fırıncılar Önümüzdeki ay ekmek fiyatlarının 5 TL'den 7 TL'ye çıkarılacağını duyurdu.

100 TL'DEN FAZLA ZAM MI OLUR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama kapsamında buğday alım fiyatlarını 8.250 TL'ye yükseldiği duyuruldu. Çiftçilere ton başına 1000 TL destek verileceği aktarılırken İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Fırıncılar Odası yetkilileri yaşanan gelişmenin devamında olacakları açıkladı. Un fiyatlarının çuval başına bir günde 100 TL'den fazla zam geldiğini belirten yetkililer 490 TL'den satılan 50 kiloluk un fiyatının 595 TL'ye yükseldiğini açıkladı. Yapılan zamların artışların marketteki un fiyatlarını etkileyeceği belirtilirken un içeren bütün ürünlerin fiyatları da tek tek yükselecek.

EKMEK FİYATLARINA ZAMLAR YOLDA

İTO ve Esnaf Odası’na bağlı bulunan fırıncılar İstanbul'da satılan ekmeğe %33 ile 40 arasında zam gelmesi için çalışmaların başladığına aktardı. Ekmek fiyatları için resmi bir zam talebi olmadığı belirtilirken en geç Temmuz ayında yeni zam talebi sunulacağı aktarıldı. Fırıncılar 200 gram ekmek fiyatının 5 TL'den 7 TL'ye, 240 gram ekmek fiyatının da 6 TL'den 8 TL'ye yükselmesini isteyecek.


ÖĞRENCİ DOSTU MAKARNAYA DA ZAM

Konu hakkında yapılan açıklamalar dikkat çekerken buğday alım fiyatları makarna Fiyatlarını da etkiledi. Makarna fiyatlarının 1-2 ay içerisinde %15 oranında artması beklenirken Türkiye genelinde ortalama 12 TL olan makarna fiyatının en az 13,8 TL'ye yükseleceği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Ekonomi Haberleri