Aile Bakanlığı duyurdu! Asgari ücretliye, emekliye 1250 TL para yardımı yapılacak! İşte şartlar

Son zamanlarda sık sık duyurulan destek ödemelerine dair gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Asgari ücretli ve emekli vatandaşlara müjdeli haber verildi. Nisan ayı ile birlikte başvuru şartlarını sağlayan vatandaşlara 1.250 TL destek ödemesi verilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile birlikte şartlar açıklandı. Başvuru için son 10 gün kaldı. İşte tüm detaylar...

DESTEK ÖDEMESİ İÇİN SON 10 GÜN!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sık sık duyurulan sosyal destek ödemelerine dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları veya E-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapan asgari ücretli veya emekli vatandaşlara aylık olarak 1.250 TL'ye varan destek ödemesi yapılıyor.

Devlet tarafından verilen destek ödemesinden faydalanmak isteyen emekli ve asgari ücretli vatandaşlar için son 10 gün kaldı. Belirtilen süre içerisinde başvuru işlemlerinizi tamamlayarak nisan ayı ödemelerinden faylanabilirsiniz. Belirtilen şartları sağlamanız halinde destek ödemesi her ay düzenli bir şekilde hesabınıza yatacaktır.

Ülkemizde yükselen enflasyon ile birlikte hanelerin omzuna biriken yükün azaltılması amaçlanarak açıklanan destek ödemeleri ihtiyaç sahibi ailelere sunuluyor. Emekli ve asgari ücretli vatandaşlara yardım desteğinin duyurulması üzerine başvuru yapan kişiler 1.250 TL'ye kadar olan destek ödemesinden faydalanabiliyor.

DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATIYOR?

Başvuru için son 10 gün kaldığına dair asgari ücretli ve emekli vatandaşlara uyarılar yapılmaya devam ediliyor. 12 ay boyunca sürecek olan destek ödemesinden faydalanmak isteyen hanelerin hemen başvurması öneriliyor. Başvuru yapılması halinde takip eden 10 gün içinde onay mesajı hak sahibine gönderiliyor.

Nisan ayında ödeme alabilmek için son 10 gününüz kaldı. 15 Nisan 2023 tarihinde yatırılacak olan destek ödemesi PTT şubeleri üzerinden yapılıyor. Ziraat Bankası hesabı olan vatandaşlara ise IBAN numarasını vermesi halinde hesabına yatırılıyor. 2023 yılında şartları sağlayan kişilere 850 TL ile 1.250 TL arasında destek ödemesi yapılıyor.

BAŞVU ŞARTI NEDİR?

2023 yılı ile birlikte gündemde yer alan Aile Destek Yardımı ödemesinden faydalanabilmek için şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Şartların içerisinde ise aile içerisinde kişi başı gelirin asgari ücretin 3'te 1'inden daha az olması gerekiyor. Aile Destek Yardımı ödemelerinden memur vatandaşlar da faydalanabiliyor. Başvuru işlemleri e-Devlet sistemi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yapılabiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri